https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zavrnjen predlog podaljšanja nudenja subvencioniranih študentskih obrokov

22.03.2017 ob 9:00  

Včeraj je Državni zbor z 52 glasovi za in 34 proti odločil, da predlog spremembe zakona o subvencioniranju študentske prehrane ni primeren za nadaljnjo obravnavo.


Nepovezani poslanec Andrej Čuš je želel s predlogom zagotoviti podaljšanje nudenja subvencioniranih obrokov, ki bi se nudili do 24. namesto do 20. ure. Vlada predlogu ni bila naklonjena.

Foto: blog.uporabnastran.si

Vlada se, kot je zapisala v odgovoru na Čuševo pobudo, strinja, da se pedagoški proces podaljšuje in da je zahtevana vedno večja prisotnost študentov na predavanjih in vajah, "vendar študijski proces ne traja neprekinjeno 12 ur". "Študentje torej nimajo predavanj oz. vaj neprekinjeno od 8.00 do 20.00, pač pa v tem razponu vedno lahko najdejo čas za kosilo," so navedli.

Vir: STA

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.