https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad klonila v prvi tekmi četrtfinala

24.3.2017  

Na prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. lige v Kamniku so odbojkarji Calcita Volleyballa s 3 : 0 (11, 14, 14) premagali Panvito Pomgrad.


Calcit Volleyball : Panvita Pomgrad 3 : 0

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič 1, Šmitran, Detela 6, Rojnik 15, Flisar 7, Drvarič, Kasnik, Ratkai - libero, Gašparin - libero. Trener: Dejan Fujs.

Calcit Volleyball: Štalekar 7, Hribar - libero, Golob - libero, Novljan, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 23, Brulec 2, Lakner, Kotnik 11, Štembergar Zupan 9, Videčnik 6, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

V prvem nizu so domači odbojkarji na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, v napadu je bil uspešen Maxson Pereira, toda, ko so se jim Sobočani, ki so v Kamnik prišli brez korektorja Aljoše Bogožalca, približali na dve (7:9), je vse kazalo na izenačen dvoboj do same končnice. Toda po asu Domna Kotnika je bilo že 14:7 za domačo ekipo, ki je prednost sedmih točk ohranila do drugega tehničnega odmora. Do konca niza je bilo vse v znamenju kamniške ekipe, ki je bila nevarna z vseh položajev, z asom in blokom pa sta ga končala Matic Videčnik in Sašo Štalekar.

 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Na začetku drugega niza so odbojkarji Panvite Pomgrada le vzpostavili ravnotežje na igrišču. Z boljšim servisom so ob prvem tehničnem odmoru še vodili za točko, po uspešnem napadu Gorazda Flisarja za dve (9:7). Vendar so jim Kamničani hitro odgovorili. Razigral se je Pereira, za katerega v soboški ekipi niso našli protiorožja, ki je s petimi zaporednimi točkami Kamničane na drugi tehnični odmor popeljal s prednostjo štirih točk. Prav brazilski korektor v kamniški ekipi pa je nato s servisi povzročal težave sprejemalcem Panvite Pomgrada, niz pa je, podobno kot uvodnega, končal Štalekar.

Tretji niz je bil na začetku podoben prvemu, saj je bil Jakob Rojnik, edini razpoloženi igralec v soboški vrsti, zaslužen, da so odbojkarji Calcita po prvem tehničnem odmoru vodili le za točko (8:9). Toda na servis Jana Brulca je Panvita Pomgrad hitro zaostajala za šest točk (14:8), po uspešnem napadu Kotnika že za osem (17:9). S tem je bila tekma, ki se je končala z dvema zaporednima lastnima napakama gostov, praktično odločena.

Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu v soboto, 25. marca 2017, ob 19. uri, v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.