https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Zakon o razvojni podpori Pomurju bo podaljšan do 2019

24.03.2017 ob 13:00  

Slovenska vlada je včeraj imela 127. redno sejo, na kateri je med drugim med gospodarskimi temami obravnala tudi podaljšanje takoimenovanega Pomurskega zakona. Skupina poslancev s prvopodpisanim Jožefom Horvatom je dosegla, da ne bo podaljšanje samo eno, temveč za dve leti!

Vlada je včeraj sprejela Mnenje o predlogu Zakona o spremembah Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010–2017, ki ga je Državnemu zboru Republike Slovenije predložila skupina poslank in poslancev (prvopodpisani Jožef Horvat), in ga posreduje Državnemu zboru Republike Slovenije.

Poudarjeno je bilo, da si vlada v okviru omejenih proračunskih možnosti prizadeva za dosledno izvajanje zakona in programa. Na nekaterih področjih je v Pomurski regiji sicer zaznati postopno izboljševanje splošne gospodarske slike in tudi pri brezposelnosti, vendar pa  ne v tolikšnem obsegu, da ne bi bilo potrebno, da se zakon izvede v celoti.

FOTO: arhiv Pomurec.com

Sprva je bilo govora, da bi se zakon podaljšal za eno leto, saj bi v podaljšanem programskem obdobju lažje doseči vse cilje zakona, zato se je Vlada Republike Slovenije strinjala z obravnavo vloženega predloga Zakona o spremembah Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010–2017, vendar na tak način, da se obdobje izvajanja zakona podaljša za dve in ne za eno leto. Skupni obseg sredstev, ki se z zakonom namenjajo razvojni podpori Pomurski regiji se s predlagano spremembo ne spreminja. Glede na dosedanjo realizacijo in ocenjene porabljenih sredstev v letu 2017 se predvideva, da bo za polno realizacijo sredstev po zakonu treba skupno zagotoviti 3.490.824 evrov sredstev in sicer z državnim proračunom 2018 1.600.000 evrov, z državnim proračunom 2019 pa 1.890.824 evrov. Že danes bo prvo branje o tem na seji Državnega zbora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.