https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Glasbena pravljica Sergej Prokofjev: Peter in volk

Kdaj: Petek, 14.04.2017 ob 9:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Glasbena Pravljica Sergej Prokofjev: Peter in volk

Komorni orkester Maribor

Dirigent: Evgen Bibianko.

Pripovedovalec in povezovalec: Bojan Maroševič.

Peter in volk je zgodba o otroštvu, o svobodi otroštva in o pogumu. Pustolovščin željni Peter prestopi mejo svojega doma in se poda na širno zeleno planjavo. Glasba, ki jo je Prokofjev napisal za to pravljico (1936), ima poleg umetniške tudi didaktično vrednost, saj otroci ob njej spoznavajo glasbila ter preplet gledališkega in glasbenega ustvarjanja. Nastopajoče like ponazarjajo različna glasbila: ptička – flavta, račka – oboa, mačka – klarinet, dedek – fagot, volk – rogovi, lovci – pihala, streli lovcev – timpani, Peter – godala.

Komorni orkester Maribor je mlad, komaj leta 2015 ustanovljeni orkester, ki z zagnanim dirigentom Evgenom Bibiankom na čelu uspešno širi svojo glasbeno zgodbo med ljudmi. Iz prvotno Medicinskega komornega orkestra nastala zasedba sedaj združuje glasbenike mnogih generacij in poklicev. Tako za mladostni veter skrbijo dijaki Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter študentje različnih smeri, medtem ko jim družbo dela kar nekaj zdravnikov, ki svoj beli plašč z veseljem zamenjajo s koncertno črno obleko.

Predstave za osnovne šole in vrtce.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.