https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Potopisno predavanje Papua (Irian Jayo), dr. Angelca in dr. Marko Žerovnik

Kdaj: Četrtek, 20.04.2017 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Potopisno predavanje Papua (Irian Jayo), dr. Angelca in dr. Marko Žerovnik

Indonezijska provinca Papua na Novi Gvineji je eno izmed najodročnejših in najmanj raziskanih območij, ki ljudem močno buri domišljijo. Otok naseljujejo Papuanci, skrivnostno ljudstvo, ki živi v plemenskih skupnostih in za naše razmere v izjemno skromnih razmerah: skoraj goli v kolibah iz lesa in slame, ob bornih obrokih hrane, brez zdravil itn. V odročnejših krajih v notranjosti otoka verjetno poznajo kanibalizem, nihče pa tega ne ve zagotovo, saj so se sledi za mnogimi raziskovalci tega območja za vedno izgubile. Potovanje, ki ga bosta predstavila, je potekalo po eni izmed zadnjih in najpristnejših divjin našega planeta, kjer ljudje živijo na robu kamene dobe. »Vah-vah- vah-vah« je njihov pozdrav, pomeni pa vse najlepše: veselje, zadovoljstvo in dobrodošlico.

Cena vstopnice: 2 EUR

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.