https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prvoligaške odbojke v Puconcih zaradi neustrezne dvorane ne bo

Puconci, 06.04.2011 ob 9:19  

Nove odbojkarske prvoligašinje Kema Puconci v prihodnji sezone ne bodo igrale več v domači dvorani, pač pa na Ekonomski šoli v Murski Soboti. Razlog neustrezna dvorana, začetek gradnje nove dvorane, ki je bil lani jeseni napovedan za letošnjo pomlad, pa še ni znan.

V občini Puconci zaradi dotrajanosti športne dvorane ob tamkajšnji osnovni šoli že več let razmišljajo o gradnji nadomestne dvorane, ki pa bo po svoji funkcionalnosti nekaj posebnega in sploh prva tovrstna v Sloveniji. Šlo bo za vzorčni primer energetsko varčne gradnje. Po prvih napovedih bi se gradnja morala začeti že pred več kot dvema letoma, vendar je zaradi svoje zahtevnosti prišlo do zamika pri izdelavi projektne dokumentancije, iskalo pa se je tudi dodatne vire sofinanciranja.

In v kakšni fazi je projekt trenutno. "V lanskem letu  je projektant dokončal projektno dokumentacijo, s katero smo zaprosili za gradbeno dovoljenje, katero smo tudi v mesecu novembru 2010 pridobili in sicer za  gradnjo večnamenske športne dvorane in gradbeno dovoljenje za ureditev parkirišča za potrebe gradnje večnamenske športne dvorane," je z občine Puconci odgovoril Dejan Sever.

Sedanja podoba dvorane v Puconcih ...

Če ne bo težav pri izbiri izvajalca, bi se gradnja lahko pričela še letos

V tem času je bil izdelan in usklajen projekt za izvedbo, puconska občina pa je uskladila tudi vse aktivnosti s Ministrstvom za šolstvo in šport glede sofinanciranja. Tako so januarja letos na ministrstvo predložili tudi izdelan Investicijski program za gradnjo dvorane, podpis pogodbe z ministrstvom pa pričakujejo v tem mesecu. In kdaj bi se lahko pričela sama gradnja? "Razpis za izbiro izvajalca pričakujemo, da bomo izvedli v drugi polovici letošnjega leta, po zaključitvi, pa bomo tudi pričeli s deli. V ta namen imamo v proračunu občine Puconci rezervirana  sredstva," pojasnjujejo z občine Puconci.

Predviden izgled nove dvorane v Puconcih (foto: birobiro.si)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.