https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V DOSOR-ju potekal ženski pogovor ob čaju

Radenci, 30.03.2017 ob 11:30  

V torek zvečer je v veliki jedilnici DOSOR-ja potekal pogovor ob čaju, na katerem so poslušalci prisluhnili Bei Baboš Logar in direktorici DOSOR-ja Mateji Hauser. Pogovor je vodila Sabina Barbarič.


Mesec marec nekateri poimenujejo mesec žensk in v tem času so se na pogovoru v DOSOR-ju znašle tri ženske: Sabina Barbarič, kot voditeljica pogovorov in kot gostji upokojena profesorica slovenskega jezika in književnosti Bea Baboš Logar ter direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser.

Iztočnica pogovora ob čaju je bilo sodelovanje dveh žena, ki je z osemletnim delovanjem DOSOR-ja nekaj popolnoma vsakdanjega, a se je začelo že pred uradnim odprtjem doma starejših v Radencih.

Bea Baboš Logar in Mateja Hauser, sta povedali, da ju je povezal DOSOR, sicer pa se poznata že od nekdaj. Kot je povedala Sabina Barbarič "ju povezuje predvsem simbolika univerzalne ljubezni do sočloveka, živali in narave. Ni jima tuje spoštovanje ter pomoč drugim, pogum in ženskost v pravem pomenu besede. Kot sta dodali sami, ko si mlad misliš, da boš lahko spremenil svet in starejši, ko postajaš, bolj se zavedaš pomembnosti vsakega majhnega kamenčka, ki ga prispevaš v svet".

Bea Baboš Logar je kot moto v svojem življenju navedla, da se vse življenje počuti kot ženska in da je najpomembnejša strpnost do vsega. Da pa morajo ženske vse življenje negovati svojo žensko energijo, je prepričana Mateja Hauser.

Foto: FB DOSOR Radenci

 Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.