https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od 10. aprila naprej se lahko na pregled naročite tudi preko spleta

31.03.2017 ob 11:30  

Katarina Kralj z Ministrstva za zdravje je napovedala, da od 10. aprila naprej ne bodo več na voljo papirnate napotnice. Poleg elektronskega naročanja se boste še naprej lahko naročali po telefonu in z osebnim obiskom.


 

Preko spleta se boste lahko naročili z izdano napotnico osebnega zdravnika, in sicer na preglede in na diagnostiko. Zaenkrat bo na voljo naročanje na 190 vrst zdravniških storitev, te pa ne vključujejo kontrolne preglede in operacije. Izvajalci so tisti, ki bodo odgovorni za objavljanje prostih in okvirnih terminov, podatki pa naj bi bili dnevno posodobljeni.

Za nujne primere bodo še vedno ostale napotnice na papirju kot tudi tiste, ki so bile izdane pred 10. aprilom.

Foto: e-napotnica.si

Tisti bolniki, ki imajo spletno digitalno potrdilo, se bodo lahko naročali preko aplikacije eVEM, ostali pa se bodo elektronsko lahko naročili v ambulanti osebnega zdravnika. V večjih zdravstvenih ustanovah naj bi uvedli tudi info točke, kjer bodo bolnikom pomagali administratorji pri elektronskem naročanju. V prihodnje planirajo tudi naročanje na vrstomatih.

Na spletni strani eVEM se je mogoče naročati s prijavo ali brez, vse kar potrebujete je številka eNapotnice, ki jo dobite pri osebnem zdravniku in ima 13 cifer ter številko zavarovane osebe. Po prijavi se vam odpre stran s termini zdravstvenih storitev, po zaključku pa boste po vsej verjetnosti dobili obvestilo o okvirnem terminu, natančen termin pa boste prejeli v roku petih dni, poroča žurnal24.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2017 ob 14:29 žalostno gost

      Kaj pa na tisti je kdo pomislil ,ki nimajo računalnika in so že stari okrog 80 let kako pa bo njim ?Ali pa bodo čakali še samo smrt ?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2017 ob 20:46 pogrebnik gost

      ka či bi še si vsak sam naročil matildico, kdaj naj pride in v kaki brzini nabrusi koso.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.