https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Zakladi Pušče na Trgu kulture

Murska Sobota, 05.04.2017 ob 10:00  

V torek, 4. aprila, je bila organizirana prireditev Zakladi Pušče na Trgu kulture v Murski Soboti, kjer so predstavili romsko pripovedništvo, kulinariko, glasbo in ples.


Prireditev je bila organizirana v okviru projekta "Khetan tu te me - stičišče kultur. Namen tega projekta je povečanje zaposljivosti in socialne vključenosti Romov s pomočjo kreativne uporabe romske kulturne dediščine. V okviru projekta je tako nastala nova glasbena skupina Romano glauso - romski glas, katere mentor je Miško Kontrec.

V programu so sodelovali še vrtec Romano, folklorna skupina, dramska skupina Mokoš, Gitano band, Nina Brasseur in Duško Horvat - Vajta.

Prireditev je organziralo Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot v sodelovanju z društvom Preboj in Romskim KTD iz Pušče, ob podpori Mestne občine Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2017 ob 10:54 Naci+ gost

      PODPIRAM - Tako kot nekaterim Neromnon, fizično delo ne diši tudi Romom. Mnogi izmed njjh pa imajo dar za glasbo in ples (tudi kulinariko), zato je prav, da to svojo "danost" razvijajo in od tega skušajo živeti. Prikaz Puščev MS gre pohvaliti in s takimi prikazi je treba nadaljevati v drugih krajih. Romi so tako kot drugi (Slovenci, Madžari) - narodnost.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2017 ob 15:02 8998 gost

        Naci + .........Od kakšne svoje danosti oni skušajo z tem živeti ?Kaj ti si sedaj prišel v Slovenijo ,ali kaj ti je ?Pišeš kar sanjaš ?

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.04.2017 ob 11:50 Gostja gost

      Vse lepo in prav. Nimam nič proti njim, AMPAK, dajte ljudje božji sploh več ne moremo govoriti o Sloveniji in slovencih, ko pa je toliko prišlekov že v naši državi. PROTI sem samo zaradi tistih, ki se ne umivajo, ne hodijo v službo, a socialno podporo dobijo takšno, ki je nikjer nihče ne dobi, razen romi. NEZASLUŽENO. Pohvale tistim, ki delajo in so pridni. Vse tiste, ki pa molzejo državo za tako velik denar pa deportirati, saj si ne zaslužijo naše države in denarja. Večina slovencev pa dobi, koliko? 200eur socialne? Pa še to, da ene položnice ne plačaš pa bi te že rubili? Njim pa nihče nič ne more, niti ne upa!!!!! Sramota za državo. In pa še to, pogoj za bivanje v državi bi moral biti SLOVENŠČINA, ne srbščina, romunščina, itd. Sram vas je lahko.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.04.2017 ob 13:16 gost

      cigsnska občina in država nobeden cigan noče delat saj prejemajo velike podpore in ostale trabsverje socijalno njim plačuje položnice in majo vse zastonj komunlne storitve če pa jaz neplačam ene položnice mi bodo rubili na plačo in te priredtve pa plačujemo mi iz davkoplačevalskega denarja ki nam vlečejo od plače oni pa lepo doma sedijo in čakajo od države podporo mi neromi pa nismo upravičeni do podpore

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.04.2017 ob 13:39 Febo gost

      Hiočem biti Rom, prosim za nasvet in postopek, kako se jim pridružim.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2017 ob 21:05 belicigan gost

        Mora se ti naježiti koža, ko slišiš slovensko himno , kot je izjavil predstavnik "ROMOV" v eni od oddaj ?!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.04.2017 ob 15:16 uter gost

      Lonce ,labuške in marele so nej kazali kak se krpa ?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.04.2017 ob 15:24 kići gost

      sramota velka tau mi podpiramo in vedno mo sramota... pa še smrdijo fuj,,,,

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.04.2017 ob 15:28 gostja edna gost

      Sami bedaki, nevedneži ,luzeri in še kaj se oglašate pri tej temi. Vas je lahko SRAM, da se tako izražate o naših sodržavljanih Romih. Ti z nami v sožitju živijo že stoletja in niso nič manj nedelavni kot ste vi, razne gostje, 8998 in vsi ostali. Me res zanima, če vi delate in nikoli niste prejemali ne socialne pomoči, ne štipendij in še marsikaj. Razen tega pa, tudi Romi so manjšina v naši državi, pa imajo dosti manj pravic, kot ostale manjšine, ki se bohotijo in s katerimi nismo živeli vedno v sožitju. Sicer pa, prireditev je bila lepa,lepo pripravljena, Romi pa gostoljubni, kot vedno, dobri glasbeniki in še kaj. Želim jim vse dobro.

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.04.2017 ob 15:40 kići gost

      gostja edna- te pa si jih domau pelaj...

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.04.2017 ob 16:22 knouc out gost

      sTRINJAM SE Z NACIJEM + IN GOSTJO EDNA, pa niso Romi krivi, če dobijo in kasirajo od države. KRIVA JE DRŽAVA oziroma državne institucije, ki ne kontrolirajo, kam dajejo denar, če nam ga pa nam ne Romom ne dajejo, smo si sami krivi, da jih gledamo in VOLIMO. Če se Rom pobriga, da dobi, ok,, a sem jaz manj vreden, ne nisem. A kdo kontrolira Centre za socialno delo, kam namenjajo davkoplačevalski denar? Ne, nihče, tako kot nihče ni kontroliral Lukančičevo in podobne, kam je namenila davkoplačevalski denar namenjen za obstoj Mure? In spet smo tu, DRŽAVA daje, namenja, izgublja davkoplačevalski denar, tajkuni ga pospravljajo v žepe, tisti, ki za ta denar delamo , jim pa še malo, pa jim bomo zaploskali. Pravniki in šolniki ne morajo voditi države, stranke pa še manj, ker vsaka ima svoj interes. Državo bi moral voditi gospodarstvenik, ki ga pa ne dobimo, ker se ne bo ubadal z 25 letno stagnacijo države! Sicer pa Romi, dajmo užgimo eno, saj nas le bele in druge cigane vsaj muzika in šport združujeta. Seveda pa tu pa tam vidmo ob špornih uspehih tudi kakega političnega golazneža, ki si nabira točke.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.04.2017 ob 17:08 gost

      največji zaklad Pušče je samo naša Mura iz Pušče pardon Murske!!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.04.2017 ob 18:41 gost radi gost

      Gost Kiči, napisal si najbolj primitivni komentar, kar si ga lahko. Prav beden si zaradi tega. Marsikdo si rajši pelje domov Roma, kot takšnega, kot si ti, ki z besedami poveš vse o sebi.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.04.2017 ob 16:08 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.04.2017 ob 16:21 kiči gost

      rudaš in njegov kolega kontrec majo koristi.iz te prireditve nobenemo ne diši delo zdaj pa iskoriščajo naš dabkoplačevakski denar ki ga plačujemo.občini in vse to.podpira ceste pa jevšek so.lukjaste za cigane pa je denar bližajo se volitve g jevšek aja spet.na pušči boste zmagali rudaš bo vse pa obečo

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.04.2017 ob 16:30 miki gost

      kak se že pravi vsi izkoriščevalci držijo vkup,Baluh njim lepe pejneze davle ,velke socialne dobivlejo pol aprila do meli prireditve za dan romov ,,kama moren prijti ka se opredelin za roma, ka mo bokše in ležej živo ka de mi socialno plačivo položnice ge mo pa si te dale lizing plačivo

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.04.2017 ob 18:53 gost

      gost: res je da rudaš in njegov pajdaš kontrec imajo od tega koristi, celo so se dali posmehovati pri tiston kak so dvej ženski iz Bakovec pačile njihovo govorico SRAMOTA!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.04.2017 ob 19:14 8 april svetovni dan romov gost

      največ koristi rudaš in kontrec drugi prilezniki pa dobijo sendviče on.pa velike pare pospravlja v žep z svojim kolegom dragi romi nevidite da vas vaš rudaš na lažnih društvih od občine in države samo mu se gre za donacije on pa lepo zapravlja pare za rome

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      07.04.2017 ob 14:16 kiči gost

      ka je to včeraj pa praznik bil na pušči.ka je bilo dosti policije verjetno je rudaš nical asistenco policije zaradi pejnez ka je njemi prneso baluh v kuverti dragi romi zahtevajte peticijo proti njemi ker vas goljufa gleda za svoj žep govoriji romi po murski soboti in ga župan podpira

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      07.04.2017 ob 14:28 doktor gost

      boli boli, neka boli:)))))

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      07.04.2017 ob 20:33 gost

      kdaj boste na pušči imeli spet akcijo v pečenemu ježu in ciganskega golaža z crkovino od farme nemščak pridemo z atubusum iz prestolnice in vse najboljše ob vašem prazniku

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.