https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Zgodbe Prekmurja v ljubljanskem Cankarjevem domu

07.04.2017 ob 7:05  

V sredo, 5. aprila 2017, je Prekmurska godba Bakovci ponovno pisala Zgodbe Prekmurja v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na odru Linhartove dvorane so se jim pridružili priznani pomurski glasbeniki, ki so še dodatno obogatili že tako pester repertoar. Kot glavni gost večera je skupaj z godbeniki nastopil Samo Budna. Ob spremljavi godbe so zapeli še Tjaša Šimonka, Dorina Gujt, Tomi Baaron ter župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, posebne melodije Prekmurja pa je pričaral Andrej Sobočan - Andi s svojimi cimbalami.


V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani so se v sredo igrale in pele prekmurske melodije. Prekmurski godbi Bakovci, ki jo vodi dirigent prof. Željko Ritlop, so se na odru pridružili priznani pomurski glasbeniki – Samo Budna, Tjaša Šimonka, Dorina Gujt, Tomi Baaron in Andrej Sobočan - Andi. Za dodatno popestritev so poskrbeli solisti Prekmurske godbe Bakovci, Marko banda, komik Anton aus Tirol in župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek.

Zgodbe Prekmurja so se začele pisati z udarno Bakovsko koračnico, nato pa je godba zaigrala deli svetovno priznanih avtorjev - koncertni skladbi La Storia in Xerxes. S slednjo se je pokazala tudi tolkalna sekcija Prekmurske godbe Bakovci pod vodstvom prof. Denisa Dimitriča.

V nadaljevanju je nastopil čas za prve goste. Najprej se je godbenikom na odru pridružil župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, ki je vsem zbranim namenil nekaj besed in ob spremljavi godbe zapel znano slovensko skladbo Mati bodiva prijatelja. Za tem sta na oder stopila prekmurska pevka Dorina Gujt, ki je zapela vsem dobro znani skladbi Moja Sobota in Poletna noč, ter Tomi Baaron, ki je zapel pesmi Za prijatelje in Ulica prave ljubezni, katere pisec besedila je sam. Kasneje se je godbenikom pridružila še pevka prekmurske glasbe, Tjaša Šimonka, ki s svojim vokalom nikogar v dvorani ni pustila ravnodušnega. Posebno prekmursko vzdušje je s svojimi cimbalami v dvorani pričaral Andrej Sobočan – Andi. Iz vrst godbenikov sta se predstavila Hana Štefanec na altovskem saksofonu in Primož Zavec na ksilofonu.

Kot glavni gost je Zgodbe Prekmurja z nami pisal kantavtor Samo Budna. Ob spremljavi godbe je zapel avtorski skladbi Hvala ti mala in Rdeče oči ter dodobra navdušil zbrano občinstvo v Linhartovi dvorani. Za še dodatno popestritev in prijetno vzdušje v dvorani so poskrbeli komik Anton aus Tirol ter skupina Marko banda. Večer se je končal »lüšno«, z znanima prekmurskima pesmima Nocoj je ena lüšna nouč in Daj mi Micka pejneze nazaj, ki so ju ob spremljavi godbe zapeli gostje večera – Dorina Gujt, Tjaša Šimonka in Tomi Baaron.

Foto: Prekmurska godba Bakovci

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2017 ob 11:22 gost

      Je tou istina, ka de, zatem da je tak dobro nastoupo s plej bando z Bakovec, zdaj župan dr. Jevšek, nastoupo tüdi v cirkusi Kellners?

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2017 ob 11:52 gost

      Pizdo eni so umetniki in to v vseh poklici, za popizdit!!!

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2017 ob 12:32 gost gost

      Zakaj pa ne zbrišete ta dva zgornja komentarja, ki sta totalno avt, brezvezna,nimata veze z vsebino,škodoželjna, skrajno nesramna, žaljiva itd. To tak pišejo eni in isti, isti, ki so pisali že prej in, ki želijo staro oblast v mestu iz samo njim znanih razlogov nazaj. NIKOLI več ! Na take se ni treba ozirati, se bodo že pomirili, ker se morajo.

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2017 ob 17:30 gost

      prva dva komentatora SE MI PA FEJS SMIJLITA!!!! UPAM KA NJIMA ŠE LEJKO KDO POMAGA !!!

      1 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2017 ob 10:25 gost

        Meni se tude smiljita, pa tudi takši kak si tij se mi smilijo..pameten človek je tiho in si svoje misli.

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2017 ob 19:25 šraklin gost

      -- ( 17:30 ) Tebi so že pomagali in nika ti nej hasnilo .Začetnico z malo ostalo pisano po tem pa z tiskanimi .Buša si res in to veliki

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2017 ob 21:04 gost

      Zanimivo, niti ene fotografije "nabito polne" dvorane.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.04.2017 ob 21:30 polulana račka gost

      plantarič drugo ne dela kak okoli popejvle in slika :-) kak li jim je uspelo v treh letih 170m kolesarske napraviti pa hungarioring ? rejsan so se potrudili pa dali vse od sebe za teva dva velkiva projekta.ka nemo gučo ka turitov je prišlo na račun red bulla v soboto in .........v glavnem elita ,da te skipa :-)

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.04.2017 ob 9:05 fekete gost

      Ritlava pa ne popejva ,kak plantarič .Zanijma me če je scalino odneso domov iz bolnice ka jo je sliko

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.04.2017 ob 21:58 gost

      Ni mi jasno zakaj se hodijo blamirat v Ljubljano?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.