https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zeleni teden v Veliki Polani povezal občane

13.04.2017 ob 12:00  

V občini Velika Polana so sklenili ZELENI TEDEN, ki se je odvijal od 3. do 9. Aprila. Namen aktivnosti je bilo ozaveščanje občanov o pomembnosti čistega okolja.


V Osnovni šoli Miška Kranjca v Veliki Polani in v vrtcu so skozi ves teden potekale različne delavnice, natečaji (likovni, literarni) in zbiranja odpadkov ter naravoslovni dnevi. Očiščevalne akcije, katero so organizirali v soboto, 8. aprila 2017 v sodelovanju z Osnovno šolo, vrtcem in občinskimi društvi, se je skupaj udeležilo kar 380 posameznikov iz tamkajšnje občine, privabili pa so tudi nekaj posameznikov od drugod.

Zbrani odpadki: kosovni odpadki (150 kubičnih metrov), les (24 kubičnih metrov), steklo (16 kubičnih metrov), papir (48 kubičnih metrov), odpadna elektronika in elektronska oprema (24 kubičnih metrov), kovine 45 (kubičnih metrov), nevarni odpadki (1952 kg)  in dpadne gume (384 komadov).

Na očiščevalni akciji se je zbralo 48 vreč embalaže in 63 vreč mešanih komunalnih odpadkov (ostalih odpadkov). Očistili so območje vseh treh vasi v Občini Velika Polana: Velika Polana, Mala Polana in Brezovica. Prav tako so očistili več kot 4 km dolgo brežino potoka Črnec.

Zadnji dan so jim Polanski Pűcki, sekcija društva ŠTRK Slovenija in podmladkarji Osnovne šole Miška Kranjca pričarali prav poseben dogodek - Klačimo s Pückami. Iskali smo Palčka Polanskoga, zaplesali so jim vrtčevski nadobudneži na domačiji Miška Kranjca, luščili so kukarco, našli bobrišče, jedli zlejvanke in se vozili na prelepih kolovoznih poteh po naši ravnici. Ogledali so si delavnico v zadrugi Pomelaj ter si spajali krűj pri Copekovem mlinu.

Vsak udeleženec je s svojim doprinosom prispeval k še lepšemu videzu že večkrat s priznanji in nagradami urejene občine Velika Polana. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2017 ob 19:31 Naci+ gost

      BUMERANG V OBČINI VELIKA POLANA - Veliko in Malopolančani ter Brezovičani so od lanskega marca do letošnjega aprila pridno odmetavati najrazličejše "odpadke", te dni so jih pridno zbirali in nabralo se jih tolikoooo kot zgoraj zapisano. Številke so neverjetne. Zdaj je pred Njimi novih 12 mesecev, ko bi se kazalo odločiti: ali dati odpadke sproti tja, kamor sodijo (seveda ne v jarke!) in če bo šlo vse po sreči: drugo leto utegnejo nabrati manj odpadkov. To naj bo cilj!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2017 ob 15:38 Marmur gost

      Naci+, v glavnem se strinjam s tabo, mislim pa, da niso bili edini krivci za odvržene odpadke prebivalci Občine Velika Polana, ampak so bili nepridipravi tudi ljudje od drugod, ki so mimogrede ali načrtno odvrgli svoje odpadke v naravo. In to se žal dogaja vsepovsod.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2017 ob 11:25 Marmur gost

      Pa kdo je preložil krivdo na tuja ramena? Kaj ne razumeš slovensko? Jaz sem napisal, da odpadke odmetavajo v naravo tudi ljudje od drugod, ne samo domačini.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2017 ob 19:14 gost

      Predži krivdo (nekoliko) na tudža ramena! K povečanim količinam nekaterih odpadkov so - po mojem - malo "doprinesli" ljudje od drugod, a so vendarle glavni onesnaževalci domačini, zato sem tujo opazko malo poslovenil.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.04.2017 ob 7:28 MMarmur gost

        Joj, kaže, da ti ni pomoči pri razumevanju tistega, kar napiše nekdo drugi. Jaz sem omenil samo to, da odpadkov v naravo v določenem kraju oziroma občini ne odmetavajo samo domačini, ampak tudi nepridipravi od drugod. Nisem pa napisal, da jih odmetavajo veliko. Razumeš?

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.04.2017 ob 12:47 gomilice gost

      Pijani Pöcki vsako leto na Polanjskij dnevaj .Sramota

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.