https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Vodstvo Bakovcev odgovarja Radgončanom: S svojimi trditvami ste nas zelo prizadeli

Bakovci, 19.4.2017  

Minuli vikend za ŠNK Radgona nikakor ni bil prijeten. Nogometno javnost je namreč šokirala vest o smrti sekretarja veteranske ekipe Vikija Lipiča, ki je tragično preminil na nogometnem stadionu v Gornji Radgoni le dan pred tekmo, ki bi jo morali domači nogometaši v 1. MNL Murska Sobota odigrati z Bakovčani.

 

Tekma je bila zaradi tega odigrana v Bakovcih, ki so tekmo tudi dobili z 1:0. Po tekmi je Oste Bakal, član upravnega odbora ŠNK Radgona, objavil sporočilo za javnost, v katerem med drugim trdi, da Bakovci niso želeli prestaviti tekme. Na te navedbe se je odzvalo vodstvo Bakovčanov in tovrstne trditve zanikalo. Njihovo sporočilo objavljamo v celoti:

"G. Benjamin Kranjc,  zastopnik ŠNK Radgona, je klical v soboto zjutraj Danila Kacijana, predsednika MNZ Murska Sobota, in Gorana Papiča, predsednika ŠNK Bakovci.

G. Krajnc je g. Papiča vprašal, če se tekma zaradi smrti g. Vikija Lipiča lahko odigra v Bakovcih. Trditve, da jim pri ŠNK Bakovci nismo želeli dovoliti premestiti tekme, ne držijo, saj na nas kot tudi na g. Kacijana prošnje o premestitvi tekme na drug termin (ponedeljek) Radgončani niso naslovili. Na nas so naslovili zgolj prošnjo, če se lahko tekma odigra v Bakovcih. Zaradi tega smo tako navijači kot vodstvo ŠNK Bakovci razočarani nad navedbami g. Osteja Bakala, člana upravnega odbora ŠNK Radgona.

Foto: arhiv Pomurec.com

Do konca tekme je bilo namreč vse v redu, po koncu tekme pa so nas spraševali, zakaj nismo prestavili tekme na drug termin. Mislimo, da je razlog za tako ravnanje poraz njihovih nogometašev.

Tudi navedba, da je bila večina tekem odigranih v ponedeljek, ne drži, saj sta bili takrat odigrani zgolj dve tekmi lige. G. Osteja Bakala, ki je objavil javno pismo, pa sploh ni bilo na tekmi v Bakovcih. Blatenje našega kluba skozi njegovo pisanje nas je zelo prizadelo, sploh namigovanja, da naj bi bila tekma v Bakovcih prodana. Sprašujemo se, zakaj le bi bila prodana?!

Z vsem spoštovanjem do pokojnega ne želimo javno prilivati olja na ogenj, toda dolžni smo bili zaščititi dober ugled in ime ŠNK Bakovci.

Vodstvo ŠNK Bakovci"

    Fotogalerija