https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

V Ljubljani potekal 1. Festival juda za vse

20.4.2017  

V soboto, 15. aprila, je potekalo v Ljubljani na Kodeljevem zgodovinsko pomembno tekmovanje v inkluzivnem judu. Pod okriljem Judo zveze Slovenije je Judo klub Sokol izvedel prvo Državno prvenstvo inkluzivnega juda (za osebe s posebnimi potrebami), ki so ga poimenovali 1. Festival juda za vse Jožeta Škrabe.


Nastopilo je 38. tekmovalcev iz petih klubom JK Sokol, JK Koper, JK Železničar MB, JK Jesenice in JK Murska Sobota. Tekmovalci so bili glede na spol razdeljeni v 13 skupin glede na svoje sposobnosti. Borbe so se odvijale stoje, kleče in sede.

Na tekmovanju je sodeloval tudi član JK Murska Sobota, Sašo Kovač, ki je osvojil prvo mesto v skupini 1 in tako postal državni prvak v inkluzivnem judu za leto 2017. Sašotu iskreno čestitamo in mu želimo še veliko uspeh v bodoče. Tekmovanje je bilo odlično organizirano. Pokroviteljstvo nad tekmovanjem je prevzel gospod Jože Škraba, starosta slovenskega juda, nosilec mojstrskega pasu 8. DAN. Pomembno vlogo pri izvedbi tekmovanja in na splošno pri izvajanju inkluzivnega juda v slovenskih judo klubih imajo tudi prekmurski judoisti, ki so tudi nekdanji člani JK Murska Sobota, ki pa zaradi različnih življenjskih poti delujejo drugod po Sloveniji. Tako je Darij Šömen, ki deluje v JK Koper in je bivši član ter vrhunski tekmovalec JK Murska Sobota, prejel priznanje JZ Slovenije za dolgoletno delo na področju inkluzivnega juda, prav tako je tudi predsednik sekcije za inkluzivni judo pri JZ Slovenije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...  

Sonja Fajhtinger, članica JK Murska Sobota, ki zaradi študijskih obveznosti deluje v JK Koper, je dobila priznanje JZ Slovenije za soustvarjanje inkluzivnega juda.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.