https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V MIKK-u predstavili prihajajoči Festival Delu čast in oblast ter novi logotip

Murska Sobota, 26.04.2017 ob 15:30  

V sredo, 26. aprila 2017, je v MIKK-ovem klubskem prostoru potekala tiskovna konferenca. V okviru tiskovne konference so Aleša Kovač – v.d. direktorica, Vladimir Petković – vodja kulturnega programa, Maja Škrbič – vodja in koordinator multimedijskega centra ter Miha Lendvaj – mladinski delavec predstavili programske vsebine, ki jih planirajo v letu 2017 in novo celostno grafično podobo z novim logotipom.


 Aleša Kovač je začela s predstavitvijo festivala Festival Delu čast in oblast, ki se bo odvil ta konec tedna in letos poteka že petnajsto leto zapored. Festival organizirajo v času prvega maja, ko se slavi praznik dela in s tem poskušajo spomniti na vrednote, ki jih ta praznik časti. Poleg tega pa Mikk kot družbena odgovorna organizacija s tem festivalom pokriva del zastavljenega programa na področju participacija in aktivno državljanstvo mladih, je povedala Kovačeva.

Vladimir Petković je nato podrobneje predstavil program festivala. Festival bo potekal dva dni, in sicer v petek, 28. aprila in v soboto, 29. aprila. V petek ob 18.00 bo Delavnica Sindikata Mladi plus: Dostojno in prekarno delo, kjer bodo predstavili dostojno in prekarno delo, kakšne so razlike med njima in kaj to pomeni za posameznika. Prav tako bodo predstavili različne oblike dela, kakšno varnost nudijo ter kakšne delavske socialne pravice. Delavnica se bo zaključila s predstavitvijo pogodbe o zaposlitvi, na kaj moramo biti pozorni pri podpisu pogodb ter s primeri kršitev delovno pravne zakonodaje in na koga se lahko obrnemo v primeru kršitev. Po delavnici je organiziran večerni koncert. Kot prvi bodo nastopili Jinho Jinza, čigar glasba temelji na klasičnem bluesu, po njihovem nastopu pa bodo nastopili Carnaval, predstavniki stoner – rockerske glasbe v Sloveniji.

V soboto bodo ob 18.00 predvajali film Jaz, Daniel Blake, zvečer pa bo za ogrevanje najprej nastopil lokalni band Mrkeči zvoki. Sledil bo glavni nastopajoči večera General Woo, eden izmed pionirjev hiphopa na prostorih ex-yu. Za after party bodo pa poskrbeli Shajba bmxco.

Maja Škrbič je nato predstavila novi logotip in celostno grafično podobo. Prenovo MIKK-ove spletne strani si lahko pogledate TUKAJ.

Kot zadnja točka tiskovne konference so bili prihajajoči dogodki, projekti in izobraževanja. Vladimir Petković je na kulturnem področju omenil projekt Alternativna godba, kjer imajo v planu izvest okrog 25 glasbenih koncertov aktualnih izvajalcev različnih žanrov, Mali Veliki MIKK-ov oder, kjer bodo v jeseni izvedli razpis in povabili mlade neuveljavljene skupine iz Prekmurja, v jeseni pa se še pripravlja MIKK-ov glasbeni festival, kjer bodo povabili znana imena iz področja alternativne glasbe. Julija in avgusta bodo izvedli Kino pod zvezdami.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

V MIKK-u so že potekale delavnice s področja grafičnega oblikovanja. Te delavnice izvajajo, ker so mladi sami izrazili željo po tovrstnem izobraževanju. V maju bo organiziran tudi Filmski teden Evrope, v juniju Dobrodelni družinski piknik, do konca leta bodo pa še gostovali domači in tuji umetniki. Miha Lendvaj je predstavil mladinski program in povedal, da trenutno potekajo štiri delavnice, in sicer bobnarska in kitarska, likovna in literarna delavnica, poleti pa bo organiziran tudi tabor za otroke in še nekatere druge delavnice.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2017 ob 16:29 tuj_izum gost

      kradejo zamisli drugih, potem jih predstavljajo kot svoj "izum"

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2017 ob 16:40 Pfg gost

      Hehe...delu cast in oblast... LEJKO BI POIMENOVALI TUDI HEIL HITLER... bedaki

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2017 ob 18:24 gost-antiseljačka fronta gost

      bedaka sta vidva. ta festival obstaja s tem istim imenom že 12 let.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2017 ob 18:35 gost gost

      Dobro si jima pravo. Pa še premalo številko si navedo - nej 12, festival de že 15. leto.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.04.2017 ob 8:39 gost

      In ste pripravljeni iti delat vsak dan 8-10 ur fizičnega dela in potem to častiti?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.