https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Osnovni šoli Puconci pokazali, da imajo radi Zemljo

Puconci, 05.05.2017 ob 8:10  

V okviru dneva Zemlje je včeraj, na Osnovni šoli Puconci pri EKO učilnici, potekala prireditev z različnimi delavnicami, na katerih so sodelovali učenci od 1. do 6. razreda, njihovi starši in stari starši. Želeli so namreč pokazati, da imajo Zemljo radi.


Na prireditvi so nastopili učenci nižjih razredov s pesmicami. Zbrane pa sta nagovorila župan občine Puconci Ludvik Novak in ravnatelj OŠ Puconci Štefan Harkai, ki je povedal, da se bodo družili vsi skupaj in ustvarjali v naravi, ter tako otrokom približali, da bodo videli, kako se lahko na lep način preživi zunaj in ne samo pri tablici ali računalniku. Poudari je še, da morajo starši in stari starši otroke spodbujati, jim dati navdih, da se bodo vrnili nazaj k zemlji.

Župan občine Puconci Ludvik Novak je povedal, da je zemlja vir življenja. "Vse kar posejemo, nam zraste. Zemlja nas hrani, naša naloga pa je, da jo zaščitimo. Zemlja namreč ni naša, je na izposojo. Lepo je, da zemljo spoštujemo in ne zastrupljamo, da ostane čim bolj naravna". 

Izvedli so več delavnic, in sicer: zeliščno delavnico, poslikava lončkov, šaljive športne igre, poslikava štorov in kamnov, šolski eko vrt in čebele, sejanje sončnic, medoviti vrt, urejanje šolskih gredic, kulinarične delavnice, odpadno je uporabno in odgovorno s hrano.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.