https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Rekrute v Beltincih sprejeli predsednik Pahor, ministrica Katič in Filip Flisar

Beltinci, 05.05.2017 ob 13:05  

Danes je v Beltincih potekala rekrutacija letnikov 1999. Zbrane rekrute sta nagovorila ministrica za obrambo Andreja Katič ter predsednik države in vrhovni poveljnik vojske Borut Pahor. V vojaške vrste je mlade nabornike pozval tudi špornik Filip Flisar.


V Sloveniji smo leta 2003 opustili nabor in obvezno služenje vojaškega roka v miru, še vedno pa vodimo evidenco vojaških obveznikov. Zato vsako leto fante, ki v tistem letu dopolnijo 18 let, vpišejo v vojaško evidenco, vsako lepo pa se jim pri tem pridruži nekaj njihovih vrstic.

V ta namen so se danes v Beltincih zbrali mladi, rojeni leta 1999. Na nabor so se tradicionalno svečano pripeljali z okrašenimi vozili. Z okrašenimi traktorji in prikolicami so se pripeljali iz Odrancev, Velike Polane, Dokležovja, Ižakovcev, Melincev, Lipovcev, Bratoncev, Črenšovcev, Turnišča, Gomilice, Bistrice, Beltincev in Gančanov.

Predsednik Pahor se je ob veselju nad ohranjanjem tradicije rekrutovanja v Prekmurju mladim povedal, da si želi, da ne bi doživeli situacije, ko bi se bili primorani boriti za svojo domovino.  Ministrica Katičeva je med drugim mlade povabila v vojaške vrste, nagovoril pa jih je tudi beltinski župan Milan Kerman.

Zbrani naborniki so se danes seznanili s pravicami in dolžnostmi vojaškega obveznika, lahko so si ogledali bojno vozilo in vojaško opremo, vsi pa so lahko poskusili tudi dišeči vojaški pasulj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.