https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Pomurski judoisti uspešni v Kranju

9.5.2017  

V soboto, 6.5.2017, je v Kranju v dvorani Planina potekalo državno prvenstvo v Judu za starostne skupine U12. Na turnirju je sodelovalo 235 tekmovalcev iz 36 klubov.

Judoisti Judo Kluba Murska Sobota so dosegli odlične rezultate, med njimi tudi dva naslova državna prvaka, med klubi pa po številu osvojenih medalj skupno odlično 3. mesto:

U12

1. mesto Iva Küplen do 27kg (državna prvakinja)

1. mesto Maj Dervarič do 35kg (državna prvakinja)

3. mesto Aljaž Pertoci do 32kg

3. mesto Matic Klemenčič do 42kg

5. mesto Kim Svetanič do 52kg

Judo klub Lendava se je tekmovanja udeležil s petimi tekmovalkami, ki so dosegle naslednje uvrstitve:

U12

4. mesto Gabor Ria (-30 kg)

5. mesto Gerič Nela (-36 kg)

9. mesto Kreslin Eva (-40 kg) 

5. mesto Maučec Tinaja (-44 kg)

1. mesto Recek Lina (-52 kg)

Nastopili so tudi štirje tekmovalci judo kluba Klima center Tratnjek in dosegli odličen uspeh. LEILA MAZOUZI, ki je tekmovala v kategoriji do 44 kg in GABRIEL LIPIČ, ki je tekmoval v kategoriji do 46 kg sta oba suvereno zmagala in osvojila naslov državnega prvaka! Uspeh je dopolnil ALEN TIROVIČ, ki je v kategoriji do 55+ kg osvojil drugo mesto! Judo klub Klima center Tratnjek je osvojil ekipno drugo mesto med klubi po številu medalj!

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

Tudi člani judo kluba Štorkljice so udeležili državnega prvenstva ml. dečkov in ml. deklic v Kranju. Na tekmovanju jih je zastopalo 6 tekmovalcev, ki so se prvič udeležili državnega prvenstva v st. skupini U12, ampak kljub svoji neizkušenosti so prikazali odlične borbe, dosegli odlične borbe in klub nagradili s prvimi medaljami iz državnega prvenstva U12. 

U12 DEKLIC

Tisa Sočič 3. mesto do 30 kg

Lana Kučan 5. mesto do 33 kg

U12 DEČKI

Bor Berlak 3. mesto do 29 kg

Lan Kovačec 5. mesto do 29 kg

Niko Rakar 12. mesto do 38 kg

Luka Šajher 9. mesto do 55 kg

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2017 ob 8:55 judoga gost

      Čestitke ,,beltinskim,, pa so pred soboto in na tej poti so tudi ŠTRKI.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2017 ob 11:58 Daniel K. gost

      Čestitke vsem pomurskim judoistom!Jaz na to drugače gledam...Škoda je ,da zaradi enega cloveka so trije klubi na tako ozkem prostoru....Če bi bil to en klub bi z velikim naskokom osvojili prvo mesto!Taka razdrobljenost na dolgi rok slabi šport...No mogoce pa bo mladi človek stopil iz sence svojega očeta in naredil kaj je prav....za šport seveda!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2017 ob 22:26 Rakičan gost

        Malo se nazaj spomni koka si podpr Malo nazaj pomisli koga ste ,,veščički podprli,, da so mogli Beltinci na svoje. Takrat se je začelo nazadovanje Po lestvici JZS za soboške judo. Gomboc je tvoja šola trenerji ki so ga trenirali pozneje pa se hvalijopogledni Malo se spomni nazaj koga ste ,,veščički,, podprli ko so morali Beltinci na svoje. Kje je bila sobota sobota takrat na lestvici JZS in zdaj koliko bole spodaj. Znamo da si Gombocu dal temelji ti in ne trenerji za tabo v enem letu. Pa se hvalijo pri kon je trenero pred odhodom v Celje. Je pa dejansko POBEGNO iz te sredine ko se je klub razklal na željo enoga VSEMogočega.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.05.2017 ob 17:01 staris judista gost

      Kot vidim, se tudi tekmovalci iz VSEH Pomurskih judo klubov, med seboj razumejo... Tako, da bo sigurno mlajši generaciji uspelo združiti spet nazaj VSE Pomurske klube in bodo res nepremagljivi!! Čestitke Vsem tekmovalcem!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.