https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurca Borko in Glažar se zopet vračata na Kickstarter, tokrat s Kefirko posodo za pripravo sira

10.05.2017 ob 12:00  

V ponedeljek, 8. maja, se je začela kampanja, kjer so zbirali sredstva za izdelavo in prodajo Kefirko posode za pripravo sira.


V prvi kampanji na platformi množičnega financiranja Kickstarter je ekipa Kefirka uspešno zbrala sredstva za posodo za pripravo kefirja in se sedaj vrača. V ponedeljek so zagnali kampanjo, kjer so zbirali sredstva za izdelavo in prodajo Kefirko posode za pripravo sira. Cilj kampanje je zbrati 15.000 dolarjev, prvi podporniki kampanje pa bodo za posodo odšteli 19 dolarjev. Kasneje bo cena posode znašala 29,90 dolarjev in bo na voljo v spletni trgovini ter v trgovinah po Sloveniji.

Foto: kickstarter.com

Marko Borko, ustanovitelj podjetja Borgla, ki stoji za Kefirkom, je povedal, da bodo kupci lahko s tem kuhinjskim pripomočkom sami doma pripravili sir brez uporabe siril in drugih dodatkov in da so ponosni, da lahko v skoraj dveletnem razvoju predstavijo širši skupnosti na platformi Kickstarter v upanju, da ga bodo uporabniki podprli in omogočili njegov vstop na trg, piše Delo.si.

Posoda Kefirko za pripravo sira je prvotno bila oblikovana za pripravo probiotičnega sira iz kefirja, uporabi pa se tudi lahko za pripravo različnih vrst sira. Prav tako je tudi kompatibilna s posodo Kefirko, ki se uporablja za pripravo kefirja. S posodo se da tudi pripraviti ostale napitke, kot so kava, čaj ali ledeni čaj.

Foto: kickstarter.com

In kako deluje Kefirko posoda za pripravo sira? Uporaba je zelo enostavna. Če si boste zaželeli domačega sira iz kefirja, boste v Kefirko posodo za pripravo sira nalili kefir in pustili, da se odceja nekaj ur ali pa čez noč. Pred serviranjem lahko strjenemu siru dodate različne začimbe ali sadje za boljši okus.

Material iz katerih je posoda narejena so primerni za stik z živili - visoka kakovost stekla, košarica s sitom iz najlona, obroč in pokrov so iz brizgane plastike brez BPA, posoda je pa na voljo v različnih barvah obroča (zelena, modra, roza, zlata).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.