https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Lekovi prostovoljci v Sloveniji pomagajo že 13 let

13.05.2017 ob 10:00  

Novartis, katerega del je Lek, v Sloveniji že 13. leto zapored organizira Dneve sodelovanja z lokalno skupnostjo, ki potekajo v sklopu globalne Novartisove prostovoljske pobude. 600 sodelavcev z Novartisovih lokacij iz Ljubljane, Mengša, Lendave in Prevalj sodeluje v več kot 20 dejavnostih, svoj čas pa namenjajo pomoči in druženju z več kot 700 ljudmi. Sodelavci v Lendavi so polepšali dan stanovalcem Doma starejših občanov Lendava, pripravili športni dan za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava in se udeležili krvodajalske akcije.


V četrtek je potekal osrednji del prostovoljskih aktivnosti, ki jih v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo organizira tudi Novartis v Sloveniji. Kot vsa leta, tudi letos sodelujejo zaposleni iz Lendave, ki so pripravili zanimiv športni dan za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava, stanovalcem Doma starejših občanov Lendava pa so polepšali dan z družabnimi igrami in drugimi prostočasnimi aktivnostmi. Z aktivnostmi ob Dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo so sodelavci v Lendavi začeli že v aprilu, ko so se udeležili krvodajalske akcije. Skupaj s kolegi iz Novartisovih lokacij v Ljubljani, Mengšu in na Prevaljah bodo zbrali kar 40 litrov krvi.

Lekovci smo srčni ljudje in prostovoljstvo je del nas že desetletja. Zato smo pobudo, ki je prišla k nam s strani Novartisa, sprejeli z odprtimi rokami. Vsako leto se veselimo prostovoljskih aktivnosti, ki se jih udeležimo s polno mero dobre volje in energije. Odziv, ki ga prejmemo od posameznikov in organizacij, nas napolni z zadovoljstvom, da smo pomagali tistim, ki nas potrebujejo, je povedala Gizela Štampar, direktorica Antiinfektivov Lendava.

Že več let zapored sem s sodelavci ob Dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo z velikim veseljem obiskal Dvojezično osnovno šolo II Lendava in tako je tudi letos. Za učence smo skupaj z delavci šole pripravili športni dan z različnimi aktivnostmi, v katerih so otroci izjemno uživali. Srečni smo, da lahko otrokom, med njimi tudi takim s posebnimi potrebami, polepšamo dan in jim narišemo nasmehe na obraze. Naši sodelavci so se poleg tega udeležili tudi krvodajalske akcije in skupaj s kolegi iz Ljubljane, Mengša in s Prevalj bomo zbrali kar 40 litrov krvi. Veseli smo pozitivnega odziva naših sodelavcev pri aktivnostih sodelovanja z lokalnimi okolji, saj opažamo, da zanimanje za sodelovanje narašča iz leta v leto, je povedal Simon Rečnik, direktor Trdnih izdelkov Lendava.

V minulih 13 letih, odkar se pridružujejo Novartisovi globalni pobudi prostovoljstva, so v Lendavi stkali tesne vezi s posamezniki in organizacijami v lokalnem okolju. Živa Avsenak, ena od koordinatork prostovoljskih aktivnosti v Lendavi se dogajanja vsako leto zelo veseli. "Prostovoljstvo nam omogoča, da spoznamo ljudi, s katerimi nimamo vsakodnevnih stikov, se z njimi družimo, sodelujemo ter se učimo drug od drugega. Ljudje, ki jim pomagamo, so presrečni in hvaležni pomoči, ki prihaja od srca prostovoljcev. Z otroci Dvojezične osnovne šole II smo preživeli čudovit dan, zato smo ob koncu dneva polni pozitivnih vtisov in nove energije, ki jo prinaša sodelovanje z ljudmi iz našeokolice. Tega je žal v tem hitrem tempu življenja dostikrat premalo, zato smo veseli vsake takšne priložnosti za pomoč ljudem, ki si pomoči želijo in jo potrebujejo," je še dodala.  

Foto: Lek d.d.

Prostovoljske dejavnosti po celi Sloveniji

Prostovoljske dejavnosti so se v Novartisu v Sloveniji začele 13. aprila s čiščenjem reke Kolpe in okolice, sledilo je urejanje letovišča ZPMS Pacug, krvodajalska akcija v Lendavi in pogozdovanje v okolici Logatca, kjer so zaposleni posadili 800 sadik bukve. Aktivnosti bodo potekale do 26. maja, in sicer s krvodajalsko akcijo v Ljubljani, druženjem s starostniki iz domov v Ljubljani, Mengšu, Lendavi in na Prevaljah. Lekovi zaposleni bodo pomagali tudi posameznikom in organizacijam, ki potrebujejo podporo: za varovance VDC INCE Mengeš bodo pripravili športni turnir; otroke s posebnimi potrebami iz Osnovne šole Roje bodo peljali na izlet z ladjico po Ljubljanici; pomagali bodo pri urejanju okolice in prostorov Malega Doma v Šiški – Zavod Dolfke Boštjančič, zdravilišča Rdečega križa Slovenija na Debelem rtiču, Centra Janeza Levca na Dečkovi ulici v Ljubljani, Zavetišča Ljubljana in letovišča ZMPS v Kranjski Gori; za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava bodo pripravili športni dan; oskrbovancem doma Altra na Prevaljah bodo skuhali kosilo ter v sodelovanju s Slovensko filantropijo s prosilci za azil iz Azilnega doma Ljubljana obiskali Slovenski etnografski muzej in z njimi preživeli prijeten dan. Prebarvali bodo tudi ribiško brunarico Ribiške družine Bistrica Domžale; zbirali hrano ter priskočili pomoč tudi enemu od sodelavcev na Prevaljah in počistili okolico njegove hiše.

V 13 letih prostovoljstva so Lekovi zaposleni dnevom prostovoljstva namenilo več kot 36.000 ur, pomagali so več kot 60 različnim organizacijam in več kot 12.000 ljudem.

Z mesecem prostovoljstva se sodelavci v Sloveniji pridružujejo več kot 27.000 zaposlenim v Novartisu po vsem svetu, ki v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo kot prostovoljci pomagajo ljudem v svojem domačem okolju.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.