https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: V Murski Soboti so se že 51. srečali mladi raziskovalci

15.5.2017  

V ponedeljek, 15. maja 2017, je na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota potekalo že 51. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).


V sklopu projekta Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije so mladi iz osnovnih in srednji šol letos pripravljali raziskovalne naloge s kar 20 različnih področij. Skozi proces priprave raziskovalnih nalog nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, se interesno usmerjajo v različna področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod. Na Srečanju mladih raziskovalcev imajo možnost o svojem delu razpravljati s strokovnjaki in javno predstaviti rezultate svojega raziskovanja.

Na območju celotne Slovenije vsako leto poteka 16 mestnih in regijskih srečanj, na katerih se zbere več kot 2500 mladih raziskovalcev iz osnovnih in srednjih šol, ki predstavijo približno 1200 nalog, pri katerih jim pomaga več kot 1000 mentorjev. V 1. krogu državnega tekmovanja je sodelovalo 908 osnovno- in srednješolcev s 530 nalogami, izmed katerih se je na zaključno 51. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije letos uvrstilo 233 raziskovalnih nalog, ki jih je pod mentorstvom 318 mentorjev izdelalo 407 osnovno- in srednješolcev. Po mnenju komisij je kakovost nalog tudi letos na zelo visoki ravni in tematsko zelo razgibana.

Več fotografij v spodnji galeriji ...  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2017 ob 18:15 gost

      Je tau " una ta blontna od Žer...a?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2017 ob 18:19 gost

      Pa ka ste tau skouzi pivinski glaž slikali? Sploj se ne vijdi, če mata Ringo pa Mićo vlase masne?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.