https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Folklorni večer navdušil občinstvo v Križevcih pri Ljutomeru

Križevci pri Ljutomeru, 17.05.2017 ob 11:00  

V petek, 12. maja 2017, je v sklopu prireditev ob Tednu ljubiteljske kulture v kulturni dvorani v Križevcih, potekal 6. tradicionalni folklorni večer, ki ga je organiziralo Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru.


V bogatem programu so nastopili: otroška folklorna skupina OŠ Križevci pri Ljutomeru, otroška folklorna skupina KUD Vučja vas, domača folklorna skupina, folklorna skupina Zamejskih Slovencev na Madžarskem iz Sakalovcev, folklorna skupina KD Cven, ljudske pevke iz Vučje vasi, etno skupina križevskih upokojencev Veseli Prleki, ljudska pevca zakonca Olga in Anton Donko iz G. Bistrice in domača pesnica Olga Antič.

Programske točke so sestavljale povezano in dopolnjujočo celoto in s svojo živahnostjo navdušile polno dvorano. Plesalci različnih folklornih skupin so prikazali različnost in bogastvo folklorne tradicije na Slovenskem. V vlogi babice in vnukinje sta program povezovali Silva Duh in Žanin Tobias.

Člani folklorne skupine KUD Križevci, ki so praznovali 70-let obstoja in dela skupine, so od predstavnikov Javnega sklada za kulturne dejavnosti prejeli Maroltove značke za dolgoletno aktivno plesanje (ena bronasta, štiri zlate in pet častnih), ostali plesalci, ki še niso izpolnili pogoja za Maroltovo značko ali za višji red Maroltove značke, so prejeli priznanja. V skupini so kar trije plesalci, ki plešejo že preko štirideset let (vodja Marta Zmazek, Majda Marin in Milan Slavič). Ob koncu so si obiskovalci ogledali še posnetek folklorne skupine, ki je plesala leta 1976 in ob tem obujali spomine.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 Vir: mojaobcina.si/krizevci

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.