https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Turnišče po vaseh namestila javno dostopne defibrilatorje

18.05.2017 ob 7:05  

Občina Turnišče je v upravljanje Krajevnemu odboru RK Turnišče v upravljanje predala defibrilator (AED) in lutko za učenje oživljanja.


Junija 2016 je Občina Turnišče na občinsko zgradbo namestila prvi defibrilator v občini, za katerega je sredstva prispevala zavarovalnica Triglav. Konec meseca marca 2017 pa so defibrilatorji bili nameščeni še v ostalih treh vaseh občine Turnišče, v Gomilici, Nedelici in Renkovcih. Omenjeni defibrilatorji se nahajajo na vaško-gasilskih domovih po vaseh. Krajevnemu odboru RK Turnišče je Občina predala v uporabo šolski defibrilator in lutko za učenje oživljanja.

»V občini je bilo organiziranih več izobraževanj za delo z defibrilatorjem, v prihodnosti pa jih načrtujemo še več, saj je sama namestitev nesmiselna, če ljudje z defibrilatorji ne znajo upravljati. Načrtujemo, da bo v prihodnjem šolskem letu organiziran krožek prve pomoči, nadaljevali pa bomo tudi z izobraževanji gasilcev, saj so oboji pogostokrat prvi prisotni na kraju dogodka«, je povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Predsednica Krajevnega odbora RK Turnišče Angela Slamek se je zahvalila Občini in prevzela šolski defibrilator ter lutko v upravljanje z namenom, da izobraževanje v občini poteka nemoteno in strokovno.

Foto: Občina Turnišče

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.