https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Z igro in smehom za dober namen

23.05.2017 ob 8:15  

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src organizira dobrodelno prireditev za pomurske družine, ki bo potekala v sredo, 24. 5. 2017 ob 19. uri v  Gledališču Park v Murski Soboti.


Prireditev ima dva namena: pomagati družinam ter se zahvaliti tistim, ki so že pomagali

Z igro »Šlogarca« gledališke skupine Mokoš, katere avtor in režiser je Mišo Kontrec, se želijo zahvaliti podjetjem in obrtnikom, ki so s svojim delom in materialom pomagali mladi družini z 18-mesečno deklico, hkrati pa želijo zbrana sredstva od vstopnic nameniti družinam, ki živijo v neustreznih bivalnih razmerah in jih je v našem okolju še vedno veliko. Po igri bo predstavljen potek obnove doma za družino z Goričkega.

Mnoge družine v Pomurju še vedno živijo v neustreznih bivalnih pogojih, brez vode in elektrike

»Družina z 18-mesečno punčko je še pred kratkim živela v hiši brez ometov, dobesedno na betonu in s poškodovanimi okni. Za kurjavo so uporabljali star štedilnik, vodo pa zajemali kar iz vodnjaka,« pravi predsednica društva Cvetka Vereš, ki je v lanskem letu dobila državno priznanje Republike Slovenije za prostovoljstvo, letos pa priznanje za Naj prostovoljko 2016 v Mestni Občini Murska Sobota.

Ker v Pomurju še vedno živi veliko ljudi v neustreznih bivalnih pogojih, brez elektrike, celo brez vode, kopalnice, v prenatrpanih in majhnih stanovanjih, želi Društvo z dobrodelnim dogodkom pomagati tem družinam. Člani društva vse prošnje za pomoč preverijo in se prepričajo, da so ljudje pomoči res potrebni.

Društvo zbira pomoč za pomurske družine

Člani društva zbirajo najrazličnejšo vrsto pomoči, od  rabljenih stvari (gradbeni material, bojlerji, luči, strešne kritine) do hrane, oblačil, finančnih sredstev, veseli pa so tudi prostovoljnega dela in pomoči na terenu. Ključnega pomena pri reševanju stisk so posamezniki in podjetja, ki izvedejo potrebna dela in pomagajo z nabavo oz. donacijo materiala. Tokrat pa se bo pomoč zbirala preko prodanih vstopnic za gledališko predstavo.

Vstopnice za gledališko igro so na voljo na blagajni Gledališča Park. V predprodaji je cena vstopnice 5 evrov, na dan dogodka pa 7 evrov. 

 

V spodnji galeriji si lahko ogledate, v kakšnih razmerah je bila primorana živeti družina z malo punčko preden so ji v društvu pomagali ...

 

 

 

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.