https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rezultati raziskave: bistvenih odstopanj med izdelki za vzhodni in zahodni trg ni

17.05.2017 ob 13:00  

V sredini meseca marca je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ločeno, analizirala 22 vzorcev živil iz skupin prigrizki, ki so namenjeni za vzhodni in zahodni trg. Bistvenih odstopanj med deklarirano vrednostjo in izmerjeno vrednostjo posameznih hranil niso našli.

V izbranih trgovskih verigah v Sloveniji je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) v dvojniku odvzela 11 različnih živil in to z namenom preverjanja razlik v kakovosti živil, proizvedenih za vzhodne oziroma zahodne države. Kot so zapisali na spletni strani UVHVVR se je primerjanje izvedlo s primerjavo dejanske vsebnosti nekaterih kakovostnih parametrov, pridobljene z laboratorijskim preskušanjem, z deklariranimi vrednostmi.

Analizirali so 22 vzorcev živil iz skupin prigrizki, čokoladni namazi, čokolade, napolitanke, piškoti, bomboni, instantni pripravki za pripravo kakava. Proizvode za vzhodni trg so šteli tiste, kjer je proizvajalec deklaracijo natisnil pretežno v slovaškem, češkem, madžarskem, romunskem, bolgarskem, hrvaškem, srbskem, slovenskem jeziku oz. jezikih, ki se uporabljajo na vzhodnih trgih, navaja UVHVVR.

Rezultati so pokazali, da med izdelki zahodnega in vzhodnega trga ni bistvenih odstopanj med deklarirano vrednostjo in izmerjeno vrednostjo v okviru dopustnih tolerančnih odstopanj. Na varnost živila pa ne vpliva nobena od ugotovljenih nepravilnosti. Stroški omenjene analize so znašali 6.000 evrov.

Foto: ezyshine.com

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.