https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: BILEČANCI iz vse Slovenije so se srečali v Pomurju

18.05.2017 ob 10:00  

Preteklo soboto je v Murski Soboti potekalo srečanje članov društva BILEČANCI Slovenije, ki so v času skupne države služili vojaški rok v znani vojašnici oziroma kasarni Šole rezervnih oficirjev pešadije Bileća. ŠROP Bileća je bila ustanovljena leta 1956, v malem hercegovskem mestu Bileća in je delovala do razpada Jugoslavije.


Za začetek so na dvorišču Pomurskega muzeja Murska Sobota opravili postroj in zapeli znano pesem Bilečanka, ki je obenem himna vseh bilečancev, ki so kadar koli prestopili prag omenjene vojašnice. Zatem je sledil pozdravni nagovor organizatorja srečanja in pozdrav župana Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandra Jevška, ki je predstavil mestno občino.

Po opravljenem zboru so si ogledali stalno razstavo in občasno razstavo Kelti so tudi tü v Pomurskem muzeju, nakar je sledil avtobusni ogled Murske Sobote. Ogledali so si zgodovinske znamenitosti, zatem je sledil premik na Center varne vožnje – CVV Murska Sobota. Člani so si ogledali in preizkusili obnašanje vozila ob nepredvidljivih situacijah ter poslušali predavanje Srečka Štajnerja na temo varnost v prometu.

Po končanem ogledu so se odpravili na tromejo na Trdkovo, kjer so se  kot pravi »pešadinci«, kljub letom  peš povzpeli na sam Tromejnik.  Tam jih je pričakal župan občine Kuzma Jožef Škalič. Župan je prisotnim razložil  pomen omenjene stične točke, predvsem značilnosti te tromeje, da je tu nekoč potekala železna zavesa, na drugi strani države pa le-te ni bilo nikoli. Sledila je malica s kratkim bilečanskim klepetom. Proti večeru so se odpravili nazaj v Mursko Soboto. V hotelu Diana je potekalo druženje ob kulturnem programu, glasbi, hrani in pijači pozno v noč.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.