https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Escape Room: nova turistična atrakcija v Pomurju vabi prve obiskovalce v Hotel Diana

Murska Sobota, 19.05.2017 ob 7:00  

Hotel Diana, Societa ter ekipa Escape Room Enigmarium so včeraj predstavili in odprli novo turistično atrakcijo v Pomurju - sobo pobega "Dianina skrivnost", ki se nahaja v Hotelu Diana v Murski Soboti in je prva hotelska soba pobega v Sloveniji.


Kaj je soba pobega ali escape room?

Je vznemirljiva igra od 2 do 5 igralcev, kjer morajo v 60-ih minutah igralci rešiti misijo in pobegniti iz zaklenjene sobe. Pri tem je potrebno odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati šifre, rešiti uganke predvsem pa logično razmišljati in sodelovati. Sodelovanje je pogoj med skupino. Igra je primerna za vsakogar tudi za otroke v spremstvu odrastlih. Samostojno pa stari nad 14 let.

Raziskovalce čakajo unikatne izkušnje, kjer znanje tujih jezikov ni potrebno.

Kot je povedala direktorica Hotela Diana Olga Belec, je soba pobega in s tem raziskovanje Dianine skrivnosti, izvrstno darilo za rojstne dneve, za praznovanje dekliščin, fantovščin, zaključkov leta, za sodelavce - team building kot tudi za zaljubljence.

Dianina skrivnost

Za Dianino skrivnostjo stojita izmišljena lika slavni profesor Rufus Amadeus in Diana, boginja lova. Rufus Amadeus je priznani zgodovinar, sodobni Indiana Jones in je na lovu za naslednjo skrivnostjo. Po uspešni akademski karieri v Ljubljani se je profesor odzval na klic na pomoč iz Murske Sobote.

Med obnovo Hotela Diana so odkrili staro in zapečateno sobano, polno starih predmetov. Rufus Amadeus se je lotil raziskovanja in neko noč v nenavadnih okoliščinah izginil. Pri tem pa so se začele dogajati čudne stvari.

Kot je povedala Nataša Potočnik, soustanoviteljica in izvršna kreativna direktorica Enigmariuma, escape room ni hiša strahov in če ljudje ne želijo, da je soba zaklenjena, je ne zaklepajo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2017 ob 7:52 gost

      Umetniki!!!Bogračijada - vaša skropocalo, sedaj nek nov izum?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2017 ob 12:39 Naci+ gost

      RUFUS AMADEUS - Razumem (poslo)vodstvo Diane, ki se z raznimi prireditvami trudi pridobiti čimveč gostov, bojim pa se, da Rufus Amadeus & Com. ne bo (ne)kaj, kar bi prinašalo omembe vreden prihodek, čeprav je vstop dovoljen vsem, ki so star več kot 14 let. Z mislimi sem se "sprehodili" od sorodnika do sordnika, od znanca do znanca.... in nihče od "mojih" ne bi šel trošit denarja v tej novotariji. Zadeva je "umetna"; drugače če bi bilo,ko bi strašilo v gradu. So mi paa nekateri namignili, da bi "vžgale" polne postelje....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.