https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih že odštevajo minute do začetka najbolj srčnega maratona v Sloveniji

19.05.2017 ob 11:00  

Le še en dan je do 37. Maratona treh src, najbolj srčnega maratona v Sloveniji, na katerem se bo čez štartno črto pred Hotelom Radin na tekaške proge različnih dolžin podalo skoraj 6000 tekačev.


Po lanski prenovi daljših prog, ki so maraton spet ponesle prek meja, bodo letos po osveženih trasah tekli tudi tekači na 5 in 10 kilometrov. Vse udeležence enega največjih tekaških praznikov v Sloveniji, ki poteka pod okriljem Radenske, ta konec tedna v Radencih čaka pester spremljevalni program. Na otvoritvi maratona, ki bo danes ob 19.00 v Kongresni dvorani Hotela Radin, bo tekače spodbudila Petra Majdič, ob zaključku pa jih bo v soboto zvečer zabavala legendarna skupina Psihomodo pop. Prijave na dan prireditve so možne samo še za popoldanske otroške teke.

Otvoritev 37. Maratona treh src

Na otvoritvi 37. Maratona treh src, ki bo danes ob 19.00 v Kongresni dvorani Hotela Radin, bo udeležence zabaval Dejan Vedlin z Radia City, z motivacijskim nagovorom pa jih bo nagovorila najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov Petra Majdič. Organizatorji, Športno društvo Radenci, so prepričani, da bo s svojo energijo, izkušnjami in lastnimi premagovanji mej odličen navdih vsem, ki se bodo podali na pot in se spopadli z osebnimi izzivi. Otvoritev bo tudi letos dobrodelno obarvana; zbrana sredstva bodo organizatorji namenili Anini zvezdici Pomurje, ki nudi pomoč družinam v socialni stiski.

Program 37. Maratona treh src  - pester spremljevalni program in nepozabni gosti

V soboto, na dan maratona, se bodo ob 8.00 na pot najprej podali pohodniki na 27. pohodu Radenska plus, pol ure kasneje pa bo štart nordijske hoje. Ob 9.00 bodo štartno črto pred Hotelom Radin prečkali polmaratonci in maratonci. Ob 9.10 bo štart tekov na 5 in 10 kilometrov, ki bosta letos potekala po prenovljenih trasah v središču Radencev in neposredni okolici. Popoldne ob 16.00 bo na sporedu še Tek veveričk in srčkov, na katerem bodo tekli najmlajši. Po podelitvi priznanj in nagrad najboljšim se bo letošnji najbolj srčni maraton zaključil z velikim večernim koncertom skupine Psihomodo Pop (ob 21.00), kot predskupina pa bodo nastopili Julie & the Diamonds. Skozi ves dan bo sicer potekal program na glavnem odru, otroške delavnice, jahalni kotiček in druge aktivnosti. Od 8.00 do 14.00 bo v Hotelu Radin tudi brezplačni vrtec za najmlajše v sodelovanju z Vrtcem Radenci. Ceste v okolici Radencev, po katerih bo potekala trasa maratona, bodo popolnoma zaprte med 8.00 in 15.00.

»Odličen zabavni program maratona, pestro večerno dogajanje, čudovita narava Pomurja ter kulinarične dobrote so res dobri razlogi, da iz tekaške dogodivščine nastane nepozaben konec tedna. Na Maraton treh src tekači že dolgo ne prihajajo več samo za en dan, temveč za cel vikend,« pravi Gorazd Gider, član organizacijskega odbora 37. Maratona treh src iz Zdravilišča Radenci, ki je tudi letos za udeležence maratona, ki so se prijavili do 10. maja, pripravilo poseben maratonski paket. Tekači bodo na dan prireditve deležni tudi posebne ugodnosti, in sicer 37-odstotnega popusta pri nakupu karte za celodnevno kopanje v termalnem kopališču Zdravilišča Radenci.

Vse informacije o Maratonu treh src so na voljo na spletni strani maraton-radenci.si. Za dodatne informacije lahko udeleženci 37. Maratona treh src pokličejo tudi na telefonsko številko 041 811 708 ali pišejo na info@maraton-radenci.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.