https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dobrovniku predstavili 24-urno kolesarsko dirko in Marka Baloha pospremili na dirko po Ameriki

Dobrovnik, 25.05.2017 ob 11:00  

V Tropskem vrtu v Dobrovniku so včeraj predstavili tekmovanje SLO24ULTRA, ki se bo odvijalo v juliju na cestah občine Dobrovnik in Turnišča, ter udeležbo Marka Baloha na ultra maratonu po Ameriki RAAM.


Organizatorji so predstavili letošnjo dirko SLO24ULTRA, ki se bo med 15. in 16. julijem odvijala v občinah Dobrovnik in Turnišče. Na 24-urni dirki, ki se bo tokrat v omenjenima občinama odvijala že drugič, se bodo kolesarji lahko preizkusili v pomurski ultramaratonski preizkušnji. 11-kilometrska krožna proga bo speljana od Dobrovnika (štart bo pri osnovni šoli), mimo Ocean Orchids do Turnišča, od tam pa skozi Renkovce znova proti Dobrovniku. Kot je povedal ultramaratonec Marko Baloh, ki bo na dirki zastopal barve kluba Ocena Orchids, so najboljši kolesarji v lanskem letu v 24-ih urah prekolesarili 930 km, organizatorji pa predvidevajo, da jih bodo v tem letu še več.

Na preizkušnjo se lahko prijavijo posamezniki in štiričlanske ekipe (moške, ženske in mešane), lahko tudi brez licence. Bo pa tekma veljala tudi za evropsko prvenstvo, pri čemer lahko v tej kategoriji tekmujejo le licencirani kolesarji. Kolesarji, ki si ne želijo kolesariti dan in noč, se lahko udeležijo 12-urne dirke, ali pa odpeljejo le del dirke. Prireditev bo obogatena tudi s številnimi spremljevalnimi aktivnostmi, med drugim nogometnim turnirjem in sejmom rabljene kolesarske opreme.

Kot je ob predstavitvi dirk pojasnil direktor podjetja Ocean Orchids Roman Ferenčak, so se v njihovem podjetju, kjer aktivno deluje tudi kolesarski klub, odločili promocijo podjetja izvajati tudi preko podpore kolesarskih projektov. Podpirajo številne lokalne in mednarodne projekte, so pa tudi podpornik slovenskega ultrakolesarja Marka Baloha, ki je član njihovega kolesarskega kluba.

Županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver je izrazila ponos, da je tudi njihova občina del kolesarskega tekmovanja SLO24ULTRA. Povedala je, da so tovrstne prireditve, s katerimi se povezujeta obe občini, odličnega pomena za turizem, si pa želi, da bi se v Pomurju, ki je, kot pravi idealno za kolesarjenje, naredilo več na področju promocije tega športa.

Župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar, občine, ki je s številnimi prireditvami močno vpeta v kolesarsko dogajanje v Sloveniji, je pojasnil, da je dirka SLO24ULTRA večja dirka v seriji kolesarskih prireditev, ki jih prirejajo v njihovi občini. Zagotovil je, da bo dirka prava paša za oči, bodo pa v obeh občinah združili moči in poskrbeli za varnost kolesarjev na dirki. Kot je pojasnil, pa so njihovi načrti za področje kolesarstva še večji, med drugim si želijo aktivirati ministrstvo za promet, da poveča ukrepe na področju zagotavljanja varnosti kolesarjev na cesti.

Že prihodnji teden Marko Baloh potuje na dirko preko Amerike

Ultramaratonec Baloh pa že v prihodnjih dneh potuje v ZDA, kjer bo poganjal pedala na dirki Race Across America (RAAM). Na njegovi poti ga podpira tudi pomursko podjetje Ocean Orchids, se bo pa na tej dirki preizkusil že devetič. Kot je pojasnil, je dirka po Ameriki t.i. »Wimbledon« ultrakolesarjenja. Kot pravi, si želi na tem tekmovanju enkrat tudi zmagati, in v tem, da bo tokrat prvič nastopil v kategoriji nad 50 let, vidi svojo priložnost. Kot je pojasnil, je želja pri letošnjem nastopu predvsem podreti svoj rekord dirke, ki znaša 9 dni in dve uri, v prihodnje pa stremi tudi k temu, da bi postavil nov rekord v starostni kategoriji nad 50 let in razdaljo okoli 5000 kilometrov prekolesaril v manj kot devetih dneh.

Del priprav na dirko po Ameriki je Baloh po opravljeni tiskovni konferenci v družbi klubskih kolegov iz Ocean Orchids opravil tudi na pomurskih cestah.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2017 ob 15:25 gost

      umetniki, kolesarsko stezo bi naredili med omenjenima krajema, ne pa, da večino prometa poteka po cesti, ki nima s cesto nič skupnega(ozka, raspokan asfalt itd). Potem še pa hitrosti kot na ralyju.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.05.2017 ob 17:32 gost gost

      kar neki primitivni predlogi... obe občini svojo infrastrukturo uspešno urejata in jasno je,da se prvo urejajo prioritetne prometnice, za katere tudi lažje pridobivajo sredstva... medobčinske ceste se pa težje financirajo... ko bo, bo, do takrat pa bomo vsi skupaj pač potrpeli... Ravno zaradi takih prireditev se potem lažje prepriča in upraviči preplastitev takih cest, zato želim organizatorjem uspešno naprej!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.05.2017 ob 19:20 gost

      dirko si bo ogledalo 2200 turistov, saj je dirka odlična promocija za turizem

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.05.2017 ob 21:03 pomurec gost

      @gost Kakšen infrastrukturni projekt je turniška občina izpeljala pod novo županjo? Katere prioritetne prometnice so uredili? Ali je sploh bila uresničena katera od predvolilnih obljub? Takrat se je obljubljala oživitev industrijske cone z investitorji, na veliko se je obljubljalo, da bo se uredilo odvodnjavanje, ker so takrat bile ravno poplave. Ni ne enega, ne drugega. So le bogate pogodbe za advokate iz Ljubljane...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.05.2017 ob 15:20 gost

      Če nebi odtekal 25 let denar tja, kamor nebi smel (mislim na občino Turnišče), bi se s tem denarjem že nekaj naredilo. Govorilo se je, da je odpuhtelo 500 tisočakov, govori se, da se iščejo krivci za to, vidi pa se, da vsak ki je samo malo meštroval v tej občini, da je prišel do kakih neplaniranih investicij, pa tudi v redu, če iz nič nekaj napraviš in se bahaš. Potem se pa umakneš, kao "jebte se", in prepustiš mandat drugemu. Kar je občina naredila, je polovica projektov nesmiselnih, samevajo, da si lastovke delajo gnezda. Če dobro razmisliš niti ni tako slabo, nekaj pa le zaslužiš v enem mandatu, ne narediš itak nič, da bi te pa kdo zamenjal pa ni bojazni. Pred volitvami so polna usta obljub, po volitvah pa poln žepek, od obljub pa NULA:

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.