https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zakon o podpori pomurski regiji podaljšali do konca leta 2019

25.05.2017 ob 10:00  

Državni zbor je včeraj, do konca leta 2019, podaljšal veljavnost zakona o razvojni podpori pomurski regiji. Pomurska regija bo tako deležna vseh 33 milijonov evrov za spodbujanje konkurenčnosti pomurskega gospodarstva.


Z namenom pospešitve razvoja in hitrejši pomoči v času krize je vlada pred sedmimi leti pripravila Zakon o razvojni podpori pomurski regiji. Med letoma 2010 in 2015 bi moralo biti iz proračuna regiji zagotovljenih 33 milijonov evrov, kar pa se to ni zgodilo, je bil zakon podaljšan za dve leti.

Zakon je bil podaljšan že jeseni 2015, ko ga je vlada podaljšala do konca leta 2017. So pa v NSi ugotovili, da vlada v proračunu ni zagotovila zadostnih sredstev za izvedbo zakona do konca leta 2017, zato so pripravili predlog novele zakona, s katero bi se njegova veljavnost podaljšala.

Do konec leta 2016 je bila regija deležna le 25,4 milijona evrov od predvideni 33 milijonov. 

Foto: Facebook, Jožef Horvat

Za izvajanje zakona o razvojni podpori pomurski regiji je v letošnjem proračunu načrtovanih 4,1 milijona evrov.

Poleg 33 milijonov evrov vrednega programa spodbujanja konkurenčnosti zakon med ukrepi za pomoč Pomurju vsebuje še spodbude delodajalcem za zaposlovanje, davčne olajšave za investiranje ter prednostno obravnavo programov in projektov pri kandidiranju za sredstva iz razpisov. Eden od teh je Medpodjetniški izobraževalni center Pomurje, ki so ga leta 2015 odprli v Murski Soboti, navaja Slovenska tiskovna agencija.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.