https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: S šaljivo igro so se zahvalili za pomoč pri ureditvi doma mlade družine

Murska Sobota, 26.05.2017 ob 7:00  

V sredo je v Gledališču Park v Murski Soboti potekal dobrodelni dogodek z naslovom Za prekmurske družine, na katerem so se člani Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src iz Bakovcev z igro Šlogarica zahvalili podjetjem in posameznikom, ki so sodelovali pri ureditvi bivalnih razmer družini iz Goričkega. Vrednost opravljenih del je znašala 20.700 evrov.

 

Pri ureditvi bivalnih razmer mladi družini z Goričkega, ki je z leto in pol staro deklico živela dobesedno na betonu, imata največ zaslug podjetji ELBO-MA d.o.o., ki  je družini v celoti uredil stene in elektriko  ter podjetje IVON d.o.o. ki je poskrbelo za ureditev vodovoda in centralne kurjave. Pri obnovi so pomagale tudi fizične osebe z donacijami, pohištvom in opremo.  Material za ureditev hiše so prispevali še Teo-ten d.o.o., Mavi d.o.o., Občina Puconci (priključek vodovoda), ISOMAT, Varis Lendava, Mizarstvo FM d.o.o. in podjetje Marjan Vidonja s.p. - Estrihi Mario. Denarna sredstva pa so prispevali člani Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src in Škofijska Karitas Murska Sobota.

Vsem podjetjem in posameznikom ter Anini zvezdici Pomurje, s katero zelo uspešno in redno sodelujejo že več let, so se na prireditvi zahvalili za pomoč.

Dramska skupina Mokoš je za popestritev prireditve izvedla igro Šlogarica v režiji Miša Kontreca, ki pripoveduje o brezposelni romski ženski, ki se preživlja s šloganjem.

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src pomaga tudi drugim družinam, ki še vedno živijo brez vode in elektrike v naši neposredni okolici.

 

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate tudi razmere, v kakšnih je družina živela pred in po obnovi...

 

    Fotogalerija