https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V tretjem razpisu Pomurskega zakona na voljo 1,4 milijona evrov

11.04.2011 ob 12:21  

Trenutno je aktualen tretji javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanja novih delovnih mest na območju izvajanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010–2015. V njem je na voljo 1,4 milijona evrov, rok za oddaj vlog pa je do 19. maja.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje začetnih investicij podjetij na območju izvajanja Zakona v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva in ustvarjanja  novih delovnih mest pri vzpostavitvi novega obrata,širitvi obstoječega obrata, diverzifikaciji izdelkov obrata z novimi dodatnimi izdelki in bistvenimi spremembami proizvodnega procesa v obstoječem obratu. Nepovratna sredstva po tem javnem razpisu se razpisujejo za nakup strojev in opreme ter stroške nematerialnih naložb.

1,4 milijonov evrov še v letošnjem letu

Nepovratna sredstva po tem javnem razpisu bodo dodeljena kot državna pomoč – po shemi državne pomoči »Razvojne podpore Pomurski regiji – regionalni cilj« (št. sheme: BE01-1783262-2010). Skupna višina nepovratnih sredstev, ki bo v tem razpisu na voljo za sofinanciranje, znaša 1,4 milijona evrov in se razpisujejo za letošnje leto. Nepovratna sredstva za te namene so zagotovljena na proračunski postavki Službe vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko: 9606 –Razvoj Pomurja.

foto: sxc.hu

Ob lastnem vložku vsaj 25 odstotkov se lahko pridobi od 30 do 50 tisoč evrov nepovratnih sredstev

Za dodelitev nepovratnih sredstev lahko kandidirajo prijavitelji s projekti, katerih vrednost sofinanciranja investicije znaša od 30 do 50 tisoč evrov ob upoštevanju zgornje meje intenzivnosti državnih pomoči. Zgornja meja intenzivnosti državne pomoči lahko znaša do 30 odstotkov upravičenih stroškov investicij ali stroškov ustvarjenih delovnih mest, povezanih z investicijo za velika podjetja, izraženo v bruto ekvivalentu dotacije, ne glede na to, iz katerih javnih virov je pomoč dodeljena. Za srednje velik podjetja se tako določena zgornja meja lahko poveča za 10 odstotnih točk in za majhna podjetja 20 odstotnih točk, razen za podjetja, ki poslujejo v sektorju transporta. Prijavitelj mora prispevati lastna sredstva v višini najmanj 25 odstotkov upravičenih stroškov, ki ne smejo vsebovati javnih sredstev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.