https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ekskluzivno: Na Letnem kopališču Murska Sobota v zadnji fazi priprave pred odprtjem šestih igrišč za odbojko na mivki

Murska Sobota, 15.06.2017 ob 11:30  

V nedeljo, 18. junija 2017, s pričetkom ob 11. uri, bo na soboškem kopališču potekala otvoritev šestih igrišč za odbojko na mivki s pestrim dogajanjem čez cel dan. Pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, projekt pripravlja regionalni razvojni center odbojke na mivki – Cona Murska Sobota.


Kot je povedal direktor Centra - Marko Savić, so v Murski Soboti ustanovili regionalni razvojni center odbojke na mivki. Na soboškem kopališču se postavlja šest novih igrišč za odbojko na mivki. Obnavljata se dve obstoječi igrišči za odbojko, tri bodo nova izmed katerih imata dve igrišči na jasi možnost preoblikovanja v centralno igrišče. Načrt igrišč je pripravila arhitektkta Urška Gomboc. Pokrovitelj projekta je župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek. Za idejno zasnovo projekta in igrišč je zaslužen Alojz Kerec, trener mladih selekcij v ŽOK Murska Sobota in bivši igralec OK Panvita Pomgrad.

 Otvoritev že to nedeljo, 18. junija 2017 ob 11:00 z dobrodelno noto

V nedeljo, 18. junija 2017, ob 11.00 uri, bo na Letnem kopališču Murska Sobota potekala otvoritev šestih igrišč za odbojko na mivki, kjer bo župan Mesne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, z začetnim odbojkarskim servisom uradno odprl igrišča. 

Po otvoritvi bo potekalo tekmovanje v odbojki na mivki, kjer bo tisti, ki bo pokazal največ mojstrstva in sodelovanja v igri vsakega z vsakim po izžrebanih skupinah, poimenovan kot kralj mivke (ang. King of the Beach) oz. kraljica mivke (ang. Queen of the Beach). Za ustrezno glasbeno podlago bo skrbel DJ Borut.

Tekmovanje ima dobrodelno noto, saj bodo ob 12.00 uri podelili štiri štipendije mladim odbojkaricam in odbojkarjem iz Pomurja, ob 18.00 uri pa je predviden zaključek in podelitev.

Cona, razvojni center odbojke na mivki vljudno vabi vse ljubitelje odbojke tako iz Pomurja kot tudi iz celotne Slovenije, da pridejo na ogled tekem in si pogledajo, kako se nekdanji odbojkarji in odbojkarice na parketu, tokrat znajdejo na mivki. 

Pokal Slovenije za mlade U-19, 15. in 16. julij 2017

V mesecu juliju, in sicer v soboto, 15. in v nedeljo, 16. julija, bo potekal turnir v odbojki na mivki za mlade do devetnajst let (U-19) za "Pokal Slovenije v odbojki na mivki", kjer bo tekmovalo 32 fantov in 32 deklet oziroma 16 moških in 16 ženskih ekip.

Prvi tabori za srednješolce v mesecu juliju

Pestro dogajanje bo potekalo ves mesec julij, saj bodo 3., 10., 24. in 31. julija organizirani poletni trening tabori v odbojki na mivki za srednješolce in osnovnošolce.
 

 Načrt igrišč

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.