https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Z dobrim počutjem v poletje

20.06.2017 ob 14:00  

Jutri bomo s polno paro zakorakali v koledarsko poletje. Obdobje ko se v celoti posvetimo izgledu telesa in popolni urejenosti.

Ženske želimo izgubiti kakšen kilogram, ki se je telesa vrlo prijel ob zimskih pregrehah, moški pa želijo dvigniti še kakšno utež več, da bo mišica lepše definirana. Normalno. Naravnani smo tako, da tekmujemo med seboj in prav je, da se v svoji koži počutimo dobro. Za to, pa je potrebno nekaj narediti.

Če ni šlo spomladi, naj gre sedaj

Za lepši izgled ni težko spremeniti režima prehranjevanja ali minuto dlje ostati na športnih napravah. Vključimo lahko gibanje na svežem zraku, saj nas le to napolni z energijo, boljše se počutimo in manj krat pademo v skušnjave nezdrave prehrane. Poskrbeti moramo za zdravo, lahko in uravnoteženo prehrano. Le ta zmanjšuje možnost nastanka bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni, raka in drugih bolezni 21. stoletja. Temperature pred in med poletjem, pa so idealne za lažjo prehrano in različna razstrupljanja telesa.

Zakaj in kako se razstrupiti

Ljudje se za post odločamo iz različnih vzrokov in na različne načine. Najpogostejše odločitve za razstrupljanje telesa so slabše počutje, utrujenost, težave s kožo, prebavne težave in ali zaradi izgube zadnjih kilogramov pred skokom v kopalke. Z razstrupljanjem očistimo telo strupov in s tem pridobimo boljše počutje ter zdrav videz. Priporoča se enkrat na leto, vrsta le tega pa je odvisna od vsakega posameznika.

FOTO: pixabay.com

Kako se odločiti pravilno, da razstrupljanje ne postane stres   

Stres je bolezen nove dobe in odziv telesa na spremembe. Če je prisoten v mejah normale nas motivira in nas žene, do uspeha. V kolikor je le tega preveč, se telo samostojno začne upirati in braniti. In ravno zaradi tega, se vsak posameznik samostojno odloča kakšna vrsta razstrupljanja bo zanj najbolj primerna. Zelo priljubljeno je razstrupljanje s sadno zelenjavnimi »smutiji«. Že J.J. Smith je bila prepričana, da je možno z zelenimi »smutiji« v 10 dneh nad strupe in kilograme. Brian Tracy pa pravi: » Odločite se, da boste gospodar sprememb in ne žrtev sprememb.«

Pripravite si sadno-zelenjavni Smoothie

Je idealen da se telo očisti in je napitek v katerega lahko vključimo živila, ki so nam ljuba. »Smuti« je kup zdravja v kozarcu, ki temelji na zelenjavi, za boljši okus pa se mu dodaja sadje. Vključimo lahko tudi kokosovo mleko, različna semena, žličko olja, cimet, skratka vse kar se nam zdi, da po okusu ustreza skupaj. Paziti je potrebno le, da si ga pripravimo sami, saj s tem poskrbimo za maksimalno visoko mero dobrih hranil.

Recept »slastna borovnica«
-    2 pesti špinače
-    1 pest mladega zelenja (regrat, rukola, peteršilj, blitva, kopriva)
-    200 g borovnic
-    1 banana
-    1 jabolko
-    2 žlički lanenih semen
-    1 žlička bučnega olja
-    500 ml vode
= rezultat zdravja v kozarcu na fotografiji (osebni arhiv)

Mojca Peček Graj

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2017 ob 16:53 Alenka Keti gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.06.2017 ob 17:02 lelo gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.06.2017 ob 20:45 Lidija gost

      nenavadno, vendar mi je všeč.!bravo gospa Mojca

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.