https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svet pomurske razvojne regije: prioriteta pred kanalizacijo je izgradnja vodovoda

Murska Sobota, 23.06.2017 ob 13:00  

V sredo so se v hotelu Diana sestali na 69. redni seji predstavniki Sveta Pomurske razvojne regije. Pomurski župani so največ razpravljali o aktivnostih Dogovora za razvoj regij in odpiranju Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Največ razprave je bila deležna točka, ki se je nanašala na aktivnostih dogovora za razvoj regij in odpiranje operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Pomurski župani so bili kritični do države, ker ne vedo, kako bo razdeljen evropski kohezijski denar in kako lahko izkoristijo predvideni denar za projekte. Strinjali so se, da je prioriteta vodovodno omrežje, ki v nekaterih delih občin še vedno kljub nedavno zgrajenemu sistemu pomurskega vodovoda, ni. Država pa na prvo mesto pri evropskih sredstvih postavlja gradnjo kanalizacije.

Iz Pomurske regije je bil v sedanji finančni perspektivi izbran kot najpomembnejšega projekt Biosferno območje Mure oziroma ohranjanja varstva okolja v okviru porečja reke Mure, za katerega je namenjenih le 3 milijone evrov od prvotno predvidenih 60 milijonov evrov.

Pomurski župani so razpravljali še o izvajanju splošnih razvojnih nalog v letu 2016, potrdili razdelilnik sredstev sofinanciranja splošnih razvojnih nalog v letu 2017, formirali so delovno skupino za priprave 100. obletnice priključitve Prekmurja k matičnemu narodu in se seznanili z informacijami o spremembahi in dopolnitvah  Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Pomurske lekarne. Nadalje so se seznanili še z Osnutkom regijskega izvedbenega načrta za področje socialnega varstva za obdobje 2017-2020, s prošnjo za podporo za zavetišče za brezdomce v Lemerju in informacija o Zakonu o Pomurju.

Zavod za turizem in razvoj Lendava pa bo vpisan v mrežo regionalnih razvojnih agencij in nadomestil Organ skupne občinske uprave očin Dobrovnik, Kobilje in Lendava. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2017 ob 13:19 pitna voda gost

      Kanalizacio naj takoj resijo, ker se vedno veliko gospodinjstev kanalizacijo speljano kar v naravo, kjer gre vse v podtalnico!!! Ne vem, ce se lahko kanalizacija kar spusca v naravo??? Naj mi nekdo odgovori.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2017 ob 15:49 @@@ gost

      Ide se njim bole za pejneze nej za vodovod .Vodovod je drugi po vrsti prvi so njihovi žepi

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2017 ob 21:35 afna gost

        te že nej pomurski vodovod zdavnaj gotov , delovna mesta so raztalana , plače tudi , pejnezi ponucani , ka bi te ešče radi ??

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.06.2017 ob 0:53 štefan hul gost

      kje je glavač?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2017 ob 8:19 gost

      Vse obcine se nimajo narejene kanalizacije.!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.06.2017 ob 19:12 lex localis gost

      Svet pomurske regije je navadna sestankovalnica županov. Nima nobene pristojnosti. Lahko se le pogovarjajo. Sprejti sklepi so brez pravne veljave in pomena.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.06.2017 ob 19:46 aristotel gost

      Trbelo bi še ustanoviti nikšo agencijo, ki bi nadzorovala Svet pomurske regije, ki sprejema brezveljavne in brezpomenske sklepe. Bi jih bilo več zaposlenih, ali pa narediti prestrukturiranje, či je slučajno što z delovnim mestom "na najgi"

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.06.2017 ob 12:07 Kralj na Betajnovi gost

      Župančeki ubogi. Vsak na svojem vrtičku. Kelko vas je? Drugje v svetu je občina velika, kot Slovenija ali pol Slovenije in ima enega župana. Pri nas ima slaba 2 milijona slovencev 211občin in županov. Potem so tukaj še podžupani, občinki svetniki in seveda občinske uprave z mastno plačanimi direktorji in ostalimi paraziti. Milijoni se mečejo v prepad. Slovenski župani so kot Kralji na Betajnovi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.