https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pri plačilu z UPN boste morali predložiti osebni dokument

28.06.2017 ob 7:45  

Pri plačilu z UPN boste odslej morali predložiti osebni dokument in dodatne podatke, ki jih do sedaj niste potrebovali, zaradi nove evropske uredbe, s katero želijo preprečiti pranje denarja in financiranje terorizma.


V ponedeljek, 26. junija, je v veljavo stopila nova uredba evropskega parlamenta in sveta o informacijah, ki od ponudnikov plačilnih storitev (bank, hranilnic) zahteva evidentiranje dodatnih podatkov. To je tudi razlog za spremembe, pojasnjujejo na Pošti Slovenije.

Foto: eucbeniki.sio.si

Megi Jarc s Pošte Slovenije pojasnjuje: »Dejanski plačnik mora predložiti delavcu veljavni osebni dokument s fotografijo, kot so osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje – kartica ali izkaznica prosilca za azil. Določene dodatne podatke, ki niso razvidni iz osebnega dokumenta, pa dejanski plačnik sporoči ustno. Če stranka nima veljavnega osebnega dokumenta, na podlagi katerega bi delavec opravil vnos osebnih podatkov, se transakcije ne sme opraviti«, poroča zurnal24.si. Ne gre za novost pošte, ampak velja tudi za vse banke in hranilnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2017 ob 8:33 gost

      Leta 2009 in 2010 je na NLB iz računa iranske banke Export Development Bank of Iran, ki je bila pod mednarodnim embargom in na črni listi zaradi financiranja islamskega terorizma, priteklo okrog milijardo dolarjev. Denar naj bi prerazporedili in ga poslali na okrog 3.000 računov, naši bankirji pa jih naj bi jih celo oprostili nekaterih provizij.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.06.2017 ob 8:50 Gost gost

      To velja tudi za minimalne vsote na položnicah - npr. 5 EUR?! Kama smo prišli ... ccc Kakšna bančnica te kakšnomi našomi politiki tudi nede mogla plačuvati položnic. Kakšna škoda.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.06.2017 ob 21:13 gost

        pa n a to smo navajeni , prle so bole direktive iz Beograda sedaj pa pač iz Bruslja ! Za eceke je vse dobro ?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.06.2017 ob 9:13 €€€€ gost

      Vej pa prosilci za azil nika ne plačujejo saj imajo vse za šenki in še dobro podporo dobijo .Kdo pa še na pošti plačuje položnice če imajo grozno visoke provizije ka glavni majo lahko velke plače

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.06.2017 ob 9:35 gost

      enjajte s temi reklamami prek napasov foruma!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.06.2017 ob 14:25 payment gost

      Kdo je še tako neumen, da plačuje položnice na pošti? Nekam hoditi, stati v vrsti in za to še plačevati! Haloooooooo! Stalne položnice spdajo na trajnik!!! Za ostale občasne od doma 2X, 3X klik z miško in je vse plačano! Tisto spraševanje o podatkih si lahko pa nekam porinejo. Od doma z nekaj kliki pošljem tudi nekaj tisočakov v tujino in me nhče nič ne vpraša in za to plačam vsega nekaj centov banki! Le kdo še hodi stat v vrsto s položnicami??? Zgodovina!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.