https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Objavljen uradni zapisnik tekme incidentov med NK Tišino in NK Romo

13.4.2011  

Na uradni spletni strani 1. Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota (MNZ Murska Sobota) so objavili končni zapisnik delegata tekme med NK Tišino in NK Romo, ki se je odvila minulo nedeljo. Zanimivo, da denarnih kazni kljub številnim izgredom, ki so se zgodili med tekmo, ne omenjajo. 

Celotno poročilo delegata tekme, ki je bil potrjen s strani vodje tekmovanja 1. MNZ Murska Sobota, objavljamo v nadaljevanju:

Slika je simbolična (Foto: Facebook NK Tišina)

NK TIŠINA ni zagotovil table s številkami za nakazovanje zamenjave igralcev.

V 65. minuti igre je bil s klopi za razervne igralce NK TIŠINA odstranjen predstavnik kluba g. Mirko KUHAR. Ob doseženem zadetku gostov je pritekel do prvega pomočnika sodnika in ga žalil. Ob tem ga je prijel z rokami za vrat, ga stisnil ter ga odrinil. Po odstranitvi je nadaljeval s komentiranjem sodniških odločitev. Ob tem je na igrišče pritekel tudi podpredsednik NK TIŠINA g. Miro BERKE, ki je prav tako žalil in grozil prvemu pomočniku sodnika. V tem trenutku je bila tekma za nekaj časa prekinjena. Podpredsednik NK TIŠINA, g. Berke, je na igrišče prišel že ob polčasu ter se nešportno in žaljivo ter z grožnjami obnašal do sodnikov.

Navijači NK TIŠINA so se v času tekme, predvsem v 65. minuti igre, ko je prišlo do vsesplošnega prerivanja med gledalci na tekmi, nešportno reagirali na sodniške odločitve. Vsled nemirov v 65. minuti igre je bila na kraj igranja tekme poklicana tudi Policija.

Prekršek po 23., 24. in 25. čl. DP NZS. NK TIŠINA je, sicer v imenu upravnega odbora in igralcev kluba, dostavil pisni dopis, katerega je posredoval tudi medijem. Dopis je sicer uradno ožigosan z žigom kluba, vendar ni podpisan s strani zakonitega zastopnika kluba. NK TIŠINA lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

Po končani tekmi, ko so sodniki zapuščali igrišče, je do njih pristopil igralec NK TIŠINA - Kristjan KUZMA (26050), ki je na omenjeni tekmi bil gledalec in ni bil vpisan v zapisnik o tekm, ter začel žaliti prvega pomočnika sodnika g. Tomaža KRANJCA z neprimernimi in žaljivimi izrazi. Prekršek po 18. čl. DP NZS na podlagi 33. čl. DP NZS se zoper igralca - Kristjana KUZMA (26050) izreka: SUSPENZ.

Igralec lahko nemudoma oz. najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure, dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

S strani drugega pomočnika sodnika, g. Jožeta GABORJA, sta bila prijavljena igralca NK TIŠINA, Borut SMEJ (18778) in Tadej BOKAN (50486), ki sta ga po končani tekmi pred slačilnicami grobo žalila z neprimernimi izrazi.

Prekršek po 18. čl. DP NZS na podlagi 33. čl. DP NZS se zoper igralca - Borut SMEJ (18778) in Tadej BOKAN (50486) izreka: SUSPENZ.

Igralca lahko nemudoma oz. najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure, dostavita na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

Iz poročila delegata je razvidno, da je med polčasom vstopil v ograjeni del igrišča član NK ROMA, g. Zlatko HAHN, ki bi naj dajal napotke igralcem ter grajal sodnike. Na zahtevo delegata, da se naj odstranil z igrišča, je to godrnjaje tudi storil. Član kluba NK ROMA g. Zlatko HAHN je kaznovan s prepovednjo opravljanja vseh funkcij v nogometu in je bil tako neopravičeno v ograjenem delu igrišča.

Igralci NK ROMA so na tekmi prejeli 7 rumenih kartonov.

Iz poročila delegata je razvidno, da so se navijači NK ROMA v času tekme v večih primerih izredno nešportno obnašali in žalili akterje tekme. Predvsem v 65. minuti igre, ko je bil dosežen zadetek za NK ROMA, so stekli do mesta, kjer so se nahajali domači navijači ter se začeli prerivati z redarji in gledalci. S tem je nastala vsesplošna konfrontacija. Vsled navedenga je delegat poklical Policijo in je bila tako tekma prekinjena za cca 5 minut.

Iz poročila delegata je razvidno, da je bila tekma izredno groba, pogoji za igro oteženi in da bi naj bilo precej nepravilnosti s strani akterjev tekme. Glavni razlog za to bi naj bil predvsem obnašanje in pritisk gostujoče ekipe na akterje tekme.

Poročilo se preda v pregled in proučutev MDNS M. Sobota.

Prekršek po 23., 24. in 25. čl. DP NZS. NK ROMA lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na tekmi.

Iz poročila delegata je razvidno, da je v 19. minuti prišlo do konfrontacije med večimi igralci in sta pri tem gostujoča igralca št. 14 - Leandro PESTNER (34734) in št. 6. - Tomi ŠIPOŠ (46407) odrivala - udarjala nasprotne igralce, za kar sta prejela tudi rumene kartone.

V tej zvezi morajo sodniki tekme dostaviti dodatno poročilo z obšino obrazložitvijo ali je res prišlo v tej situaciji do udarjanja in odrivanja ter situacijo podrobno opisati.

Izjavo je potebno dostaviti takoj, vendar najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure na sedež MNZ M. Sobota

Iz poročila delegata je prav tako razvidno, da je v 45. minuti igre glavni sodnik gostujočemu igralcu št. 13 pokazal rdeči karton, vendar je na asistenco drugega pomočnika sodnika, spremenil svojo odločitev in igralca št. 13 - Branko GLAŽAR (5125) opomnil z rumenim kartonom.

V tej zvezi morajo sodniki tekme dostaviti dodatno poročilo z obšino obrazložitvijo o razlogu spremembe odločitve glavnega sodnika.

Izjavo je potebno dostaviti takoj, vendar najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure na sedež MNZ M. Sobota.

Disciplinski sodnik:

Drago VUKAN, l.r.

    Komentarji

    1. Simko
      13.04.2011 ob 14:38 Simko

      Tu kazni niti nejde pričakovati vse de ostalo kak je.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. nikon
      13.04.2011 ob 15:22 nikon

      tou san še pa nej vido, ka bi se rdeči karton preklico pa bi sodnik pokazau žutoga. Zakoj li..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. chelsea
      13.04.2011 ob 20:25 chelsea

      zato ka je bil sodnik posrani

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Odranski
      13.04.2011 ob 20:50 Odranski

      Posrani?! naj sodi kak se šika ali pa naj ga kaznujejo s prepovedjo sojenja!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. minč
      14.09.2011 ob 18:55 minč

      LETOS SE P

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.