https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Podlunšek je na nedeljski dirki v Budimpešti zaradi okvare letala ostal na tleh

Murska Sobota, 3.7.2017  

Minuli konec tedna je potekala dirka Red Bull Air Race v madžarski prestolnici, ki je letos nam najbližja in velja za Podlunškovo »domačo« tekmo. Potem ko se je na sobotni trening tekmi poškodoval, pa je v nedeljo zaradi tehničnih težav žal ostal na tleh. Tekmo so v Budimpešti spremljali tudi številni Pomurci.

 

Peter Podlunšek si je med sobotno kvalifikacijsko tekmo, ki jo je zaključil z 11. mestom,  poškodoval mišico na desni roki. V nedeljskem krogu štirinajstih bi bil njegov naprotnik Martin Šonka. Vendar Podlunšku zaradi tehnične okvare letala, natančneje na podvozju, leta niso dovolili. Tekmovanje je tako zaključil brez točk in brez uvrstitve.


Zmagalec tekme v Budimpešti je bil Američan Kirby Chambliss, drugi je bil Kanadčan Pet McLeod, tretji Japonec Yoshihida Muroy, četri pa Martin Šonka.

Tekma v Budimpešti je prav posebna zaradi proge, ki poteka tik nad reko Donavo, v ozadju pa ustvarja lepo kuliso stavba madžarskega Parlamenta. Še posebej jo dela atraktivno let tekmovalcev razreda master pod znamenitim Széchenyjevim verižnim mostom. Obiskovalci pa tekmo lahko opazujejo z obeh bregov Donave in mostov.

Naslednja dirka bo v Ruskem Kazanu čez tri tedne. 

Več fotografij z dogajanja v Budimpešti pa v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.