https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Soboško poletje 2017: Komorni orkester iz Westminstra

Kdaj: Petek, 21.07.2017 ob 19:30

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

SOBOŠKO POLETJE 2017

KOMORNI ORKESTER IZ WESTMINSTRA, Anglija

Glasba od nekdaj predstavlja izjemno pomemben del življenja na šoli Westminster, eni vodilnih britanskih neodvisnih šol. Ta je v neposredni bližini nekaterih svetovno znanih in razburljivih koncertnih prostorov na južnem bregu reke Temze in v londonskem zahodnem delu. Dijaki šole se udeležujejo koncertov in recitalov, pa tudi oper, baletov in muzikalov, da kar najbolj razširijo svoja glasbena obzorja. Med številnimi priznanimi glasbeniki, ki so bili dijaki te šole, naj izpostavimo le Adriana Boulta, Rogerja Norringtona, Andrewa Lloyda Webberja, Iana Bosteridga, Georgea Benjamina, Juliana Andersona, zvezdnika Mika in Dido ter člane skupine Clean Bandit. Repertoar orkestra je sestavljen iz najbolj zahtevnih simfoničnih del. Številni člani tega vrhunskega simfoničnega orkestra so tudi člani Nacionalnega mladinskega orkestra Velike Britanije, Nacionalnega otroškega orkestra in Simfoničnega orkestra londonskih šol.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.