https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlada sprejela popolno prepoved brezplačnih plastičnih vrečk

07.07.2017 ob 7:05  

Vlada je na včerajšnji seji sprejela spremembo uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, s katero želi trajno zmanjšati potrošnjo lahkih plastičnih nosilnih vrečk. S 1. januarjem 2019 bodo tako v Sloveniji prepovedane brezplačne plastične nosilne vrečke. 

Brezplačne plastične nosilne vrečke bodo na vseh prodajnih mestih blaga prepovedane s 1. januarjem 2019 in to ne glede na debelino njihove stene.

V skladu z evropsko direktivo so iz vseh ukrepov izvzete zelo lahke plastične nosilne vrečke, ki so namenjene za primarno embalažo svežih živil, ki niso predpakirana.

Foto: heraldsun.com

Cilj je, da se do konca leta 2019 zmanjša letna raven potrošnje lahkih plastičnih nosilnih vrečk pod 90 takih vrečk na osebo in pod 40 lahkih plastičnih nosilnih vrečk na osebo do konca leta 2025, je določeno v uredbi. Vlada želi z ukrepom spodbuditi trajno zmanjšanje potrošnje lahkih plastičnih nosilnih vrečk in preprečiti splošno povečanje proizvodnje embalaže.

V pripravi je tudi sprememba uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže, in sicer z določitvijo zavezancev za sporočanje posebnih podatkov o dajanju plastičnih nosilnih vrečk v promet in podatkov, ki jih bodo ti zavezanci sporočali, navaja Slovenska tiskovna agencija.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2017 ob 10:00 Naci+ gost

      VREČKE - Očitno je, da vlada ne ve, kaj bi delala, pa je zato sprejela prepoved plastičnih vrečk, kar naj bi potrdilo, da nekaj vendarle dela..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.07.2017 ob 11:30 vrečka gost

      dragi Naci. Vse Evropske države strmijo k temu, da se zmanjša količina odpadkov. Da nebom na dolgo in široko ti povem samo. UPORABLJAJ PAPIRNATE VREČKE. Problem rešen

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.07.2017 ob 11:35 Naci+ gost

      KONDOMI - Pričakovati je, da bo naslednji ukrep prepoved kondomov.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.07.2017 ob 19:45 mizar gost

      Kondomi bodo -samo papirnati in z napisom "okay gremo veselo na delo"

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.07.2017 ob 18:44 gost

      vlada dela, Zoki dela....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.07.2017 ob 17:12 vrečka gost

      V večini trgovin so koliko vem nosilne vrečke plačljive .Na primer vrečka z napisom TUŠ stane mislim ,da 0,16 € torej plačam vrečko in reklamiram trgovino TUŠ ..Brezplačne so samo tiste majhne in to ni nosilna ampak za sadje .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.