https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Potica ljutomerskega podjetja gre v Ameriko

13.07.2017 ob 10:00  

Potico, ki jo peče ljutomersko podjetje Sastela, bo podjetje IT Pharm iz Ljutomera, ponudilo ameriškemu trgu kot zamrznjeno sladico. Slovenska potica je namreč postala  pravi medijski hit po majskem srečanju papeža Frančiška in prve dame ZDA Melanie Trump. 

 

Borutu Babiču, direktorju družbe IR Pharma in vodji projekta The Potica se je med vožnjo porodila ideja, da bi »The Potica« izvažali v Ameriko. Do ponudnika, ki bi lahko pekel potice, mu ni bilo potrebno iti daleč, saj ljutomerska Sastela, peče potice v velikih količinah. Američanom bodo tako ponudili potico, ki jo je dobil papež in jo obožuje.    

 

Foto: slovenskenovice.si

The Potico, ki je iz popolnoma naravnih sestavin in brez konzervansov, bodo v Ameriki prodajali kot zamrznjeni izdelek. Prvič pa so jo predstavili na nedavnem srečanju zdomcev in izseljencev Dobrodošli doma na dvorcu Rakičan.

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2017 ob 21:05 Naci+ gost

      KAJ BO S PREKMURSKO GIBANICO? - Potica, pečena v Pomurju, gre torej v svet, četudi ni zaščitena. Nasproti temu pa imamo v naši pokrajini prekmursko gibanico, ki pa je zaščitena, a se nekako ne more uveljaviti. Še pomurski lokali je ne nudijo na veliko, rajši (in brez obveznosti do "zaščitnika" Kodila) jo pečejo in nudijo pod nazivom "gibanica po prekmursko." In prav imajo,ko pa zaščitena gibanica ni vseselj to,kar naj bi bila. Ne morem pozabiti (tako je bila zanič) prekmurkse gibanice, ki jo je na lanski "Viiici" v MS nudila kmetija iz okolice MS: zadeva sploh ni bila (spodaj) pečena.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2017 ob 22:46 gost

      či si ju te jo, da jes, notri so še bili celi orehi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2017 ob 16:41 samovsloveniji gost

      a tale marsel salamon v osebnem stečaju še ni v zaporu zaradi goljufij in kraj ?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.07.2017 ob 17:39 gost

      ja pa pica in špageti massel šalamon v osebnem stečaju sastela lastnik njegov svak zaposlen elektro maribor vse en blef kmalu bo na javni dražbi šalamonova hiša

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2017 ob 17:45 gost

      lahko jo bo kupil vsak ki bo šel na dražbo to bo še veselo za šalamone ne pa da se hvali z potico in neumnostmi amerika kaj sploh ve kje je amerika

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.07.2017 ob 13:53 gost

      jasno ponovni poskus priti z nategom do denarja naivnih

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.