https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaradi neznosnega smradu pred bioplinarno protestiralo 300 ogorčenih prebivalcev

14.07.2017 ob 9:40  

Zaradi neznosnega smradu, ki se širi iz bioplinarne Ecos se je včeraj v znamenje protesta pred  bioplinarno zbrala 300-glava množica ogorčenih domačinov.


Zahtevajo, da se zadeve nemudoma uredijo, saj številni prebivalci okoliških krajev, še posebej Petišovcev, zaradi smradu sploh ne odpirajo več okenj svojih domovanj. Kot pravijo, zaradi neznosnega smradu perila zunaj ni možno sušiti, otok Kojica pa je zaradi izplak povsem mrtev.

Pred bioplinarno je zbrane nagovoril tudi lendavski župan Anton Balažek, ki jim je ponudil vso pomoč, da bodo skupaj dosegli zmago, ki pa je za prebivalce le takojšnjo zaprtje objekta.

Zahtevo civilne iniciative Proti smradu o takojšnjem zaprtju bioplinarne je na včerajšnji seji podprl tudi lendavski občinski svet, poroča Pomurje.si. Inšpekcija za okolje in naravo, ki je prejela številne prijave zaradi smradu, je ob pregledih ugotovila več kršitev okoljevarstvenih dovoljenj za obdelavo odpadkov. Po zadnjem odgovoru inšpekcije pa pogoji za odvzem dovoljena bioplinarni še niso izpolnjeni.

Z bioplinarno upravlja podjetje Ecos (njen direktor je Jože Pavlinjek), ki je od letošnjega aprila v stečaju, vendar sklep še ni pravnomočen.

Foto: Lendavainfo.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2017 ob 10:12 dolga vas gost

      Tej že malo vse skupaj pretiravajo .Spomnimo kako glasni so bili pri črpanju plina glasni so sedaj in kaj še bodo našli .Takrat ,ko so izvedeli da se bo gradila bioplinarna se niso spraševali kako bo z smradom ?To je že molo vse skupaj na pihnjeno .

      21 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.07.2017 ob 11:00 gost

      Kdaj bodo začeli protestirati krajani Polane zaradi smradu iz plastičarne ROTO?

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2017 ob 11:47 bioritnik gost

      Nika smo mij nej zvejdili, ka de se gradijla bioplinarna. Nišče je nikoga nej pijto. Postavleni smo bilij pred gotovo dejstvo. Što je tü majutau s pejnezami ne ven, sigurno smo pa nej bilij mij prebivalci.

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.07.2017 ob 20:04 turnišče gost

      Perilo se dandanes v sodobnem času suši v sušilnih strojih kdo še pa suši zunaj ?

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2017 ob 22:11 Cicolina gost

      Malo si poglejte samo delček, kako se je potrebno boriti, zelo zanimive so obljube župana. --> http://www.dailymotion.com/video/x2s9cvd

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2017 ob 21:26 za nikši nuc gost

        vej pa te ficko do zdaj še nej nika naredo vedno je bil le prisklednik in tako sedaj vedri na škofiji Murska Sobota

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2017 ob 21:52 gost

        "za nikši nuc", če nebi bilo Fickoja takrat poleg, bi takšen smrad imeli tudi v Mlajtincih , Moravskih Toplicah, ... Pa tudi bivšemu županu bi lepo smrdelo.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.07.2017 ob 22:25 Cicolina gost

      Ne boj, mesarsko klanja, ampak pravi čas, ne pa ...: https://www.youtube.com/watch?v=vLJVyaXud2g

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.07.2017 ob 11:55 dolina gost

      To že malo vsi skupaj pretiravajo .Ne vem vse povsod so te bioplinarne in nikjer ne smrdi samo v Lendavi .Pa perilo ne morejo sušiti zunaj .Za to so sušilni stroji .Vse skupaj jemalo čudno .

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2017 ob 14:36 gost

        čudno je v tvoji plitki nerazgledani glavi, ki dalje od Doline še nisi pokukal. Pridi, pa se prepričaj, potem boš šele ugotovil, da si s svojim postom potrdil, da si analfabet zaostali.

        3 12 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.07.2017 ob 13:32 Naci+ gost

      KAM NAJ GA DAM? - Vsak, kdo v sončnem vremenu suši perilo v sušilnem stroju, je RAZSIPNEŽ, posebej,če to počne na vasi, kjer je na vrtovih več kot dovolj prostora za "štrike". Morda pa ima štrik shranjen za kaj drugega?

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.07.2017 ob 18:23 radmožanci gost

      To je čisto pretiravanje .Iz radovednosti sem se peljal gledat kje je to in če res tako smrdi in še zdaleč ni tako kot delajo paniko .Tudi drugod imajo bio plinarne in jim ne smrdi malo čudno .Smešno mi je to da ne morejo perila šušiti zunaj to je dragi ljudje že zdavnaj minilo .stroji sušijo .

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.07.2017 ob 21:39 Carleone gost

      V sredo sem šel pred 7.00 proti Lendavi. Že od Turnišča naprej je strašno smrdelo. Pa se, že proti Lendavi, pripeljem bližje vozilu pred menoj. Potem pa vidim, da mu je stalno tekla "smrdüga" in je delal črto po cesti vse do bioplinarne. "radmožanci", če ti to ne smrdi, je s teboj nekaj udo narobe.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.07.2017 ob 10:20 črenšovci gost

      Dajte ne pretiravajte in se ne izpostavljajte v javnosti in povrh na tv .Sploh polovico ni resnice o smradu .Delajo remont in seveda malo res mogoče smrdi ampak ne zganjati takšno rabuko .Tudi doma si mora človek malo bolj počistiti svoj brlog kjer živi in bo takoj boljši zrak .

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2017 ob 8:30 RokiBalboa gost

        Tij črenšovčar samo tuj boj, privas tudi fajn smrdij z Antolinove farme... ampak očitno ste navajeni na smrad.

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.07.2017 ob 9:40 nedelica gost

      Vojajte samo telko kelko vam paše .Ka ste se nej bunili ko se je začelo graditi ?Če ste takrat nej vedeli kaj se gradi po tem ste pa totalno ........

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.