https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V murskosoboški Galeriji razstavljen umetniški opus Bogdana Borčiča

14.04.2011 ob 22:43  

Sinoči je v Galeriji Murska Sobota potekalo odprtje razstave umetniškega opusa Bogdana Borčiča, ki se je predstavil z malce drugačnim ustvarjanjem. Pri njegovem najnovejšem umetniškem slikarskem ciklusu še posebej preseneti uporaba računalniških delov, ki jih umetnik v smislu asemblaža vključi v svoje delo.

»Umetniški opus Bogdana Borčiča odlikuje vrhunsko mojstrstvo (danes) anatemizirane likovne obrti, logičen razvoj dolgoletnega likovnega raziskovanja, pri katerem ne moremo definirati nekega njegovega obdobja kot boljšega, nekega drugega pa kot slabšega, saj vsa njegova dela konstantno vzdržujejo sliko kot vrhunsko avtoreferenčno telo. Razvoj njegovih del je logičen in dosleden, saj umetnik ni nikoli obremenjen s sodobnimi trendi, niti noče biti aktualen ter ustvarjati v »duhu časa,« je v predstavitvenem katalogu zapisal Robert Inhof.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.