https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojka na mivki v Murski Soboti pritegnila s pestrim dogajanjem na državnem prvenstvu za mlade do devetnajst let

Murska Sobota, 18.7.2017  

Minuli vikend je na letnem kopališču v Murski Soboti potekal drugi turnir državnega prvenstva v odbojki na mivki v starostni skupini do devetnajst let. Nastopilo je kar 45 parov, med njimi 25 ekip pri fantih in 20 ekip pri dekletih. Prvič so nastopili tudi nekateri mladi tekmovalni pari iz Pomurja. 

Tekmovanje v odbojki na mivki za mlade je v Murski Soboti dodobra napolnilo novo prizorišče petih igrišč in navdušilo vse prisotne. Prvi dan so potekali predtekmovalni boji po sistemu dvojne eliminacije. Številni pari, še posebej pri fantih so prvič nastopili skupaj. Prvič so v odbojki na mivki nastopili tudi nekateri mladi pari iz Pomurja.

Tekmovalni program prvega dne so več kot popestrile tekme med, ang. All Star vs. VIP predstavniki gospodarstva. Zvezdniki za vse čase iz pomurske odbojke, Dejan Fujs, Roman Raktai, Sašo Topovšek in Bojan Novak so izžrebali pare s predstavniki iz gospodarstva, ki so ga zastopali, Sašo Zidar, Jure Lukač, Matjaž Durič in Saša Žuman. Po medsebojno odigranem nizu vseh parov sta si prepričljivo s tremi zmagami največjo, dobro poznano znamko penin iz Gornje Radgone, prislužila Bojan Novak in Jure Lukač.

Med domačimi tekmovalci sta prvi dan največ pozornosti poželi novopečena reprezentantka, sicer igralka ŽOK Kema Puconci, Veronika Mikl, ki je tokrat prvič nastopila v paru z mlado Pio Krajcar. Ob koncu prvega dne sta v izločilnih bojih morali z 1:2 v nizih priznati premoč Miji Loli Živković in Hani Umnik. V izredno razburljivi končnici je odločila večja izkušenost gostujočega para, domači igralki sta kljub temu prikazali precejšen potencial in osvojili končno 9. mesto. Še dve mesti više sta se zavihteli Dona Vinkovič in Tjaša Malok, ki sta se prebili do tekmovanj drugega dne in podlegli pred Tajo Kobilca in Urško Morgan.

Drugi dan tekmovanje je tako napovedal zelo zanimive dvoboje. V ženskem delu tekmovanja so se v boj za najvišja mesta podale sestri Marušič in Kaja Kersnik z Niko Bevc, ki so na prvem turnirju osvojile prvi dve mesti, tokrat pa so se srečale že v polfinalu, v katerem sta bili, s 24:22 in 28:26, za odtenek boljši Marušičevi. V drugem polfinalu so se pomerile Amedea Benussi in Lana Pavlovič ter Katarina Bulc in Nina Zdešar. Z 21:13, 22:14 in 15:11 sta boljši slednji. V obračunu za tretje mesto sta Kersnikova in Bevčeva z 2:0 odpravili Benussijevo in Pavlovičevo, sestri Marušič pa sta bili v finalu prepričljivo, z 21:13 in 21:11, uspešnejši od Bulčeve in Zdešarjeve.

Pri fantih sta 5. mesto osvojila Črt Bošnjak in Andraž Stružnik in 7. mesto Rok Možič in Jaka Udrih, a je nekoliko slabši izid v Murski Soboti obema ekipama vseeno zadostoval za skupno prvo oz. drugo mesto in s tem zagotovljeno mesto na finalu državnega prvenstva v odbojki na mivki za mlade 20. julija na Kongresnem trgu v Ljubljani. V boju za bronasto odličje bomo v Ljubljani spremljali Bora Joseja Rotarja in Tea Podobnika ter Martina Valenčiča in Manuela Grünwalda. Slednja sta si nastop na zaključku v Ljubljani priigrala prav z zmago v Murski Soboti, kjer sta bila v polfinalu z 21:13 in 21:19 boljša od Rotarja in Podobnika, v finalu pa sta s 23:21 in 21:16 premagala Jakoba Rusa in Tonija Travnika. Luka Stožir in Urban Fužir sta morala, tako kot že v 4. krogu turnirja, tudi v boju za 3. mesto priznati premoč Rotarju in Podobniku (23:21, 21:13, 15:11).

Spominske pokale župana Murske Sobote, dr. Aleksandra Jevška, so tako pri fantih kot pri dekletih prejeli trije prvo uvrščeni pari. Organizator tekmovanje, Cona.center Murska Sobota napoveduje še v letošnji sezoni novo tekmovanje za mlade in sicer srednjeevropsko prvenstvo prvenstvo, MEVZA, v odbojki na mivki za mlade do šestnajst let, ang. U16, v soboto in nedeljo, 2. in 3. 9. 2017. Takrat bosta zagotovo imeli priložnost nastopiti tudi Ajda in Gaja Kuhar, ki sta morali udeležbo tokrat zaradi poškodbe odpovedati. Organizator obljublja posebno vabilo še nekaterim perspektivnim mladim parom v odbojki na mivki iz Pomurja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.