https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski poletni festival tudi letos s kar nekaj novostmi in zvenečimi glasbenimi imeni

Velika Polana, 19.07.2017 ob 7:00  

V prostorih občinske zgradbe v Veliki Polani so danes predstavili program letošnjega Pomurskega poletnega festivala.


Kot so na tiskovni konferenci povedali organizatorji, bo letošnja osemdnevna prireditev, ki bo potekala med 30. julijem in 6. avgustom, znova ponudila za vsakogar nekaj. Vsak dan se bo v Veliki Polani zgodil koncert priznanih izvajalcev, čez dan pa se bo v sklopu prireditve odvijal tudi pester spremljevalni program s številnimi aktivnostmi, kjer bo, kot pravijo organizatorji, lahko vsakdo našel nekaj zase.

Tudi letos lahko priletite v Veliko Polano kot »štrk« in odletite s 1000 evri nagrade

Že tretje leto bodo v uvod Pomurskega poletnega festivala organizirali tekmovanje ŠTRK SI. Kot je pojasnila Maša Kramar, vse zainteresirane vabijo, da izdelajo kostum bele štorklje in se pomerijo v tekmovanju. Štrki bodo ob pomoči pomočnikov na zip-lineu tekmovali v letu od gnezda do gnezda, iskali hrano za svoje mladiče in prinašali otroke v dimnik. Zmagovalna ekipa bo domov »odletela« bogatejša za 1.000 evrov.

Mini Planica za najmlajše

Uvodni dan bo postregel tudi z novostjo za otroke stare med 6 in 12 let, ki se bodo lahko preizkusili na sestavljivi smučarski skakalnici.

Kmečka olimpijada

Kot je na tiskovni konferenci pojasnila Urška Horvat Ritlop iz društva Štrk, tudi letos ne morejo brez tradicionalne kmečke olimpijade, s katero se je festivalsko poletje v Veliki Polani pred 22. leti sploh pričelo. Olimpijada, na kateri na zabaven način prikažejo kmečka opravila, vsako leto privabi številne tekmovalne ekipe in mnoge gledalce, ki se ob »preprostih« kmečkih opravilih nasmejijo do solz. Olimpijada se bo s spremljevalnim sejmom rokodelstva odvijala zadnji dan festivala.

Pester spremljevalni program

Poleg tega se bo dogajanje uvodno nedeljo pričelo s kolesarsko prireditivjo Fsi klačimo. Ljubitelje starodobnih koles, rekreativne kolesarje in družine vabijo, da poženejo pedale ob 12.30 izpred Prireditvenega centra Poljana, ter se zapeljejo po okoliških poteh. Tekom tedna se bodo ekipe lahko pomerile še v balinanju, malem nogometu, kuhanju bujte repe, lokostrelstvu, vadbi na prostem, odbojki na mivki in, kot že omenjeno, na kmečki olimpijadi.

Aktivnosti za otroke

Poleg Mini Planice, ki bo otrokom na voljo uvodno nedeljo, bodo pripravili številne aktivnosti za mlajše obiskovalce festivala. V ponedeljek, torek in četrtek bodo lahko uživali v gledaliških predstavah, ki jih bo pripravilo gledališče Kukuc, obe nedelji in v sredo pa se bodo lahko kratkočasili v delavnicah, ki jih bo pripravilo društvo Bumerang sreče.

Koncertno dogajanje z zvenečimi imeni

Letos bodo obiskovalce zabavali MI2, Klapa Šufit, DJ Joyce Mercedes, Lidija Bačić, Ansambel Spev, Prljavo kazalište, Severina in Kingstoni. Kot predskupine zvenečim imenom se bodo tudi letos predstavili večinoma domači izvajalci, med njimi Nika Zorjan z bandom, skupina Energy, DJ Tim Urbanya, Blue Planet, Polanski zvoki, Vibraton ter Balkan Boys.

Kar pet dni brez vstopnine

Organizatorji bodo tudi letos obiskovalcem omogočili brezplačno zabavo kar pet večerov. Vstopnina bo le uvodno nedeljo, ko bodo obiskovalce zabavali MI2 ter v petek in soboto, ko bodo nastopili Prljavo kazalište in Severina. Tudi te dni pa organizatorji omogočajo brezplačen vstop do 20.30 ure, ko se bodo pričeli glasbeni nastopi. Vse spremljevalne aktivnosti bodo za obiskovalce brezplačne.

Tekmovanje v oranju že to nedeljo

Orači se bodo v spretnostih s traktorji pomerili že to nedeljo, 23. julija. Kot je pojasnil Štefan Hozjan iz Društva oračev Pomurja bodo zaradi lažje logistike tekmovanje v oranju izvedli že pred pričetkom Pomurskega poletnega festivala. Orači bodo svoje veščine pokazali na njivah za zaselkom Mačkovci v Mali Polani. Preizkusili se bodo v dveh preizkušnjah, in sicer ob 8. in 13. uri. Kot novost pa bodo letos izvedli tudi tekmovanje v spenjanju tritočkovnega priključka na traktor in tako tekmovanje naredili še bolj zanimivo za gledalce.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.