https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali milijonsko pogodbo za kanalizacijsko omrežje na Krapju in Cvenu

Ljutomer, 20.07.2017 ob 9:15  

V županatu Mestne hiše Ljutomer so včeraj podpisali pogodbo za izgradnjo kanalizacijskega omrežja v naselju Cven (delno) in naselju Krapje.


Skupna dolžina gravitacijskih kanalov, ki jih je treba zgraditi znaša 7.043 m, dolžina tlačnih vodov pa 1.097 m. Del kanalizacijskega omrežja v naselju Cven in naselju Mota je bil zgrajen že v sklopu projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja Sistem C.

Občina Ljutomer je sredi meseca maja objavila naročilo za izbiro izvajalca Izgradnje kanalizacijskega omrežja za naselji Cven (delno) in Krapje (kjer kanalizacijsko omrežje še ni bilo zgrajeno). Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano podjetje Legartis iz Lendave, ki je ponudilo ceno 1.044.414,76 EUR.

Na razpis je prispelo šest ponudb. Sklep o izbiri izvajalca del je bil izdan 22. 6. 2017. Projektno dokumentacijo za izgradnjo omenjenega kanalizacijskega omrežja je izdelal Svetovanje in inženiring, Rudi Sever s.p. iz Stročje vasi. Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Proplus, d.o.o., iz Maribora, stroški nadzora bodo znašali 5.700,00 EUR. Varnostni načrt je pripravilo podjetje DAING d.o.o. iz Beltincev, ki bo izvajalo tudi koordinacijo varstva pri delu.

Del sredstev za izvedbo projekta so pridobili v skladu s 23. členom Zakona o financiranju občin – ZFO-1. Od tega je 160.261,00 EUR nepovratnih in 240.000,00 EUR povratnih sredstev. Občina Ljutomer bo za to investicijo najela še kredit pri najugodnejši poslovni banki v višini 500.000,00 EUR. Razlika do celotne vrednosti projekta bo krita s sredstvi iz proračuna Občine Ljutomer.

Začetek investicije je predviden takoj po podpisu izvajalske pogodbe, dela pa naj bi bila končana do konca meseca novembra 2017.

Foto: Facebook Olga Karba

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. RobinHood
      21.07.2017 ob 12:28 RobinHood

      Nekaj je pa vseeno zelo zanimivo. Če kdo vsaj malo spremlja projekte v občini Ljutomer, lahko hitro ugotovi, da so skoraj pri vseh projektih zraven ista podjetja. Ali so nadzorniki, ali projektanti, ali izvajalci. V glavnem se vsa leta pojavljajo ista imena. Še ena zanmivost je, ki jo prepuščam ljudem, da jo ugotovijo. Erar oziroma nekdaj supervizor dela čudeže.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.