https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pušča dočakala nogometne slačilnice

21.07.2017 ob 8:00  

Včeraj so na Pušči, slavnostno predali namenu dolgo pričakovane nogometne slačilnice, ki sta jih financirala Mestna občina Murska Sobota in Fundacija za šport.

Nove nogometne slačilnice so velika pridobitev za Krajevno skupnost Pušča, saj bo Nogometni klub Pušča lahko odslej - po skoraj 60 letih obstoja nogometnega kluba – svoje tekme igral na domačem igrišču.

Zbrane so nagovorili župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, predsednik NK Pušča, Ignac Horvat ter romski svetnik Darko Rudaš.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je v imenu NZS pozdravil vse navzoče. "NK Pušča končno domuje na svojem igrišču in bo gostila domače tekme v novih garderobah. To je izjemno velika pridobitev za NK Pušča ali tudi za nogomet, ker domovanje in gostovanje 60 let ni enostavno. NZS bo NK Pušča pomagala tudi v prihodnje, mogoče z garnituro dresov", je povedal Mijatović. 

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je uvodoma nagovoril mlade nogometaše in povedal, da je ta pridobitev zaradi njih. Jevšek je izrazil veselje, da se je otvoritve udeležil sam vrh Nogometne zveze Slovenije. "NK Pušča bo tako lahko po 60 letih začutila prednost domačega terena. Upam, da bo na nogometnem igrišču polno mladih ljudi in to vsak dan, 12 ur na dan. Vlaganje v šport je v Mestni občini Murska Sobota prioriteta", je še povedal Jevšek. Mestna občina Murska Sobota je za slačilnice namenila 80 %, 20 % pa Fundacija za šport. 

Po slovesni otvoritvi so sledile prijateljske nogometne tekme med NK Pušča in NŠ Mura ter med mladinci, veterani in drugimi predstavniki organizacij.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.