https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi suma pedofilije priprt 23-letnik iz Murske Sobote

21.07.2017 ob 10:00  

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Murski Soboti priprl 23-letnika iz Murske Sobote, poroča pomurje.si.


Odredili so mu pripor po 173. členu Kazenskega zakonika, ki pravi, da kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let". Njegov odvetnik je po uradni dolžnosti že napovedal pritožbo zoper sklep o odreditvi pripora, v priporu pa bi lahko ostal vsaj 30 dni.

Neuradno naj bi osumljenec decembra 2014 spolno zlorabil deklico mlajšo od 10 let, vse skupaj bojda posnel s kamero. Policisti in kriminalisti so mu na sled prišli tako, da so menda na internetu našli posnetek domnevnega kaznivega dejanja, ki naj bi si ji osumljenec v zaprti skupini uporabnikov izmenjal po spletnem kanalu Facebook.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2017 ob 17:58 tropski gost

      Ej, uredništvo, kakšna merila uporabljate za komentarje prispevkov? Očitno vam gre samo za denar. Pedofilijo lahko vsak mirno komentira, ko gre za poteze občin in županov pa blokirate komentiranje. Sramota! Dober medij bi moral biti na strani ljudi.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.