https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V prometni nesreči v Žerovincih poškodovanih šest oseb

26.07.2017 ob 8:35  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, pridržali dve osebi, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 12.40 je v naselju Žerovinci zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila prišlo do hujše prometne nesreče. Povzročitelj je najprej trčil v stoječ osebni avtomobil, s katerim je voznik pravilno čakal na vozišču, da bo zavil na parkirni prostor. Po trčenju je nato zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. V silovitem trčenju so se tri osebe hudo telesno poškodovale, tri pa lahko. V nesreči je nastalo tudi za dvajset tisoč EVR škode. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi gasilci in reševalci, ki so s skupnimi močmi preprečili še hujše posledice.

Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje ključavnic obešank, vlom v osebni avtomobil iz katerega je bil ukraden denar, v Turnišču tatvino moškega kolesa črno rdeče barve in v Lendavi tatvino mopeda, rdeče barve znamke Baotian z nameščeno registrsko tablico MS VP-11.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih. Zaradi tega, ker se ob intervenciji policistov nista hotela pomiriti in sta nadaljevala s kršitvijo, sta bila v dveh kršitvah pridržana moški in ženska.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti čez dan opravljali na pomurski avtocesti.  

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.