https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Ljutomer ob svojem prazniku prireja kar desetdnevno slavje

Ljutomer, 26.07.2017 ob 14:00  

Ob  61. prazniku Občine Ljutomer se bo v prleški »prestolnici« in okolici zvrstilo več kot 25 dogodkov.


Občina Ljutomer bo prazovala kar deset dni. Prireditve v sklopu 61. Občinskega praznika se pričnejo ta petek in bodo trajale vse do nedelje, 6. avgusta. V tem obdobju so pripravili številne kulturne, športne, gospodarske in zabavne dogodke, kjer lahko vsak obiskovalec najde nekaj zase.

V petek, 28. juilja, se bo dogajanje pričelo ob 18.00, ko bodo odprli obnovljeni del lokalne ceste v naselju Desnjak. Ob 20. uri se pričenja letošnja novost ljutomerskega občinskega praznika, in sicer »vinovikend«, ki bo prvi večer postregel s strokovnim delom dogodka, v soboto, 29. julija, ko je v koledarju praznovanja zapisan dan vina in iger, pa bo dan odprtih kleti. Ta dan bo osem vinarjev predstavilo 24 vin, med ponudniki pa bo vozil »vinobus«. Vinsko dogajanje v soboto se začenja ob 14.00 in bo trajalo nekje do 20.00, ob 16.00 pa se bo v soboto na ljutomerskem kopališču odvijala prireditev z zabavnimi kopališkimi igrami, Lotmerk na vodi. Zvečer se bo odvijala Lotmerška noč na bazenu, ob 18. uri pa se bo na ŠRC Kostanjevica začel Nočni turnir v odbojki na mivki.

V nedeljo, 30. julija bodo namenu predali obnovljeno cesto v Razlagovi v Ljutomeru, za tem pa obnovljene javne poti v Stročji vasi. Nedeljsko popoldne je rezervirano za otroke, saj bodo v Parku 1. slovenskega tabora pripravili mačje dogodivščine v Mačjem mestu. Otroci bodo lahko sodelovali v številnih ustvarjalnih delavnicah, si ogledali predstavo Maček Muri išče kroniko in se pozabavali na koncertu.

V ponedeljek se bo na Ormoški cesti v Ljutomeru zgodila otvoritev Večgeneracijskega centra Pomurja, srečanli se bodo gasilski veterani, v večernih urah pa bo v atriju mestne hiše ljutomersko kulturno društvo odigralo komedijo Ločitev.

Torek, 1. avgusta, bo namenjen kulturi. Pričel se bo ob 10.uri s pravljično uro v parku. V poznih popoldanskih urah bo svoje mesto v parku našla tudi čitalnica na prostem, sledila bo predstavitev pesniške zbirke Marije Šedivy, ob 20. uri pa bo v atriju Mestne hiše predstavitev monografije Miroslav Steržaj.

Sreda bo tudi letos, kot že tradicionalno namenjena predstavitvi občine, odvijala pa se bo ob 17.uri na Glavnem trgu.

Gospodarstveniki bodo na svoj račun prišli v četrtek, ko je organiziran dan odprtih vrat območne obrtne zbornice, ob 17.uri pa bodo na občini organizirali javno razpravo o ureditvi igrišča v Užiški in Fulneški ulici. Ob 17.30 bo v sejni sobi območne zbornice okrogla miza Vpliv aktualne zakonodaje na razvoj obrtništva, ob 20.uri pa bodo na Glavnem trgu izvedli prireditev Obrtnik leta.

V petek bodo na slavnostni prireditvi podelili nagrade in priznanja v ljutomerskem Domu kulture.

Prleški sejem se bo odvijal v soboto. Pričetek bo dopoldan ob 9.uri, sklenili pa ga bodo zvečer z nastopom Roknbanda. Sejem bo ponudil tudi poseben program za najmlajše obiskovalce, med drugim se bodo lahko naučili pripraviti tudi prleško gibanico.

Slavje ob občinskem prazniku bodo sklenili v nedeljo, ko se bodo na ljutomerskem hipodromu odvijale kasaške dirke. Ta dan se bodo zaključile tudi 16. sodobne rimske igre, ki se bodo pričele že v soboto popoldan. 

 

Foto: Facebook Olga Karba

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. domoljub
      27.07.2017 ob 7:34 domoljub

      No pa imamo spet veselo poletje v Ljutomeru. Upam da se sedaj pokaže Ljutomer kot turistično zanimiva lokacija.Če smo že tako prodorni z novinarsko konferenco bo verjetno vsaj en turist prišel na prireditve in ponesel dobro reklamo v druge kraje. Saj bo letos vozil avtobus domačine po vinskih kleteh, da se gospa poslika tako kot lani ob kozarčku. Tam ki pa se vino pridela pa še avtobus morajo plačat da pripelje Odprto srčneže na zastonj degustacijo.Super to je raazvoj turizma po Ljutomersko.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. RobinHood
      30.07.2017 ob 13:43 RobinHood

      Pred enim letom se je ukinil ŠIM. Sedaj se v iste prostore seli VGC Pomurja. V ŠIM-u so bili ljudje, ki ne prinašajo volilnih glasov. Zanimivo bi bilo vedeti, kdo je sedaj v tej zgradbi in komu prinesejo volilne glasove. V prostorih ŠIM je bilo tudi veliko prenosnih računalnikov. Nikoli se ni nič slišalo, kje so končali. Naj odgovorni na občini javno povedo, kam se jih je dalo ali prodalo. Nekaj časa nazaj se je županja hvalila na Facebook-u, da je uredila dve parkirišči za električne avtomobile. Vse kar je narejeno sta dve parkirišči zeleno pobarvani. Elektrike za polnjenje še vedno ni zraven. Komu sedaj to sploh koristi?! Glavno, da se županja hvali z nečim na pol narejenim, ki ni nikomur v korist. Edino dve parkirišči sta sedaj manj. Celoten ta teden in tudi sobotni sejem sta orientirana za Odprto srčno druščino. P.S. Zanimivo bi bilo slišati oba podžupana, kako se je bilo peljati z "vinobusom".

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.