https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tudi letos se nam obeta pestro dogajanje na Festivalu Vinarium

Lendava, 08.08.2017 ob 13:00  

V Mestni hiši Lendava so včeraj na novinarski konferenci predstavili dogajanje na Festivalu Vinarium.


Festival zajema pestro dogajanje, ki se bo od 24. avgusta do 2. septembra odvijalo v Lendavi.

Bogračfest letos le na enem osrednjem prizorišču

Kot je pojasnil predsednik organizacijskega odbora Festival Vinarium Igor Kolenko, se bo dogajaje pričelo z dogodki že pred letošnjim Bogračfestom. 23. avgusta se bo s kulinarično ulico, kjer bodo ponujene lokalne dobrote, pričel uvod v letošnje festivalsko vzdušje. Kulinarični »otok« se bo odvijal na Mlinski ulici, kjer bodo obiskovalci lahko okusili bograč, perece, langaše, hotiške ribe, dödöle in druge prekmurske dobrote, ali pa poskusili lokalna vina, se zabavali ob glasbi in bogatem kulturnem programu. Dogajanje na kulinarični ulici se bo odvijalo vse do 25. avgusta.

25. avgusta bo v Mestni hiši Lendava potekal strokovni posvet pod naslovom »Kandidatura za Evropsko prestolnico kulture 2025 - izziv in priložnost«. Mednarodnega posveta se bodo udeležila prijateljska mesta in naravna zdravilišča v sklopu priprave kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025. Isti dan zvečer se bo ob 19.00 uri na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava zvrstil koncert Beethovnovih del v jazz izvedbi. Nastopila bosta glasbena zasedba Sárik Péter Trio pod taktirko jazz pianista, skladatelja in učitelja, Pétra Sárika, in Komorni pevski zbor Vita Lendava.

V Lendavi, svetovni prestolnici bograča, bo tudi letos potekala ta atraktivna prireditev. Odvijala se bo 26. avgusta, kot že tradicionalno v starem mestnem jedru. Pestro dogajanje se bo pričelo že v zgodnjih jutranjih urah, organizatorji pa pričakujejo okoli 100 tekmovalnih ekip iz več držav. Pestro dogajanje bo ponudilo zanimive vsebine za vse generacije, prireditev pa se bo zaključila v večernih urah z razglasitvijo zmagovalcev in s koncertom hrvaške zvezde Danijele Martinović. Koncert se bo letos za spremembo odvijal na osrednjem prizorišču, pred mestno hišo.

Lendavska trgatev z zaključkom pri razglednem stolpu

Tradicionalna etnološko-kulinarična prireditev Lendavska trgatev se bo odvijala 2. septembra.  V starem mestnem jedru bo med 9.00 in 11.00 uro potekal program z jutranjo godbo, med 11.00 in 13.00 uro bo potekala tradicionalna povorka skozi staro mestno jedro, med 13.00 in 15.00 pa bo potekala ponudba na kulinaričnih otokih.

Letos je prvič prizorišče dogajanja tudi Stolp Vinarium Lendava, kjer bo med 15.00 in 18.00 uro Folklorni festival in program za otroke, od 18.00 ure dalje pa bo potekal zabavno glasbeni program z ansamblom Mladi Gamsi.

V času Festivala Vinarium se z Dnevi odprtih vinotočev obeta pestro dogajanje tudi na vinskoturistični cesti. V Lendavskih in Dolgovaških goricah bodo vsak dan med 11.00 in 22.00 uro odprti vinotoči, ki bodo obiskovalce pričakali z bogato ponudbo. Sodelujejo Turistična kmetija - vinotoč Ilona Huzimec - Végh, Hiša vina Cuk, Vinski hram Rožman, Vinska klet Kelenc, Okrepčevalnica – Pizzerija Hugi in Stolp Vinarium Lendava.

Brezplačni avtobusi iz mesta do stolpa Vinarium

Tako v času Bogračfesta kot Lendavske trgatve bo za obiskovalce, ki si bodo želeli ogledati stolp Vinarium, organiziran avtobusni prevoz z mesta do stolpa, in sicer v času Bogračfesta s štartom od cerkve, v času Lendavske trgatve pa iz avtobusne postaje.

V Lendavi beležijo občutno rast števila nočitev in obiskovalcev

Kot so predstavili na včerajšnji novinarski konferenci, se je v letu 2016 v primerjavi s prejšnjim letom trend obiskovalcev povečal kar za 10 odstotkov. Največ zaslug za to pripisujejo prav razglednemu stolpu, k temu pa veliko prispevajo tudi razstave svetovnih velikanov v Galeriji – Muzeju Lendava, Terme Lendava, Muzej meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva, Sinagoga, Gledališka in koncertna dvorana ter druge zanimivosti.

Občina Lendava se je na lestvici časnika Finance uvrstila med TOP 30 turističnih destinacij v letu 2016. Na lestvici je zasedla 24. mesto. Kot je pojasnil župan mag. Anton Balažek, si želijo priti med prvih deset destinacij, vendar pa bodo k temu cilju stremeli postopoma.

»Pravočasno smo se pripravili na konjunkturo turizma v Sloveniji in osrednji Evropi, zato lahko sedaj z razglednim stolpom Vinarium in prenovljenimi dogodki Festivala Vinarium žanjemo rezultate, ki se kažejo v nadpovprečni rasti števila dnevnih obiskovalcev in nočitev v Občini Lendava,« je povedal župan Balažek in dodal: »Z zadovoljstvom ali morda z zaskrbljenostjo tako ugotavljamo, da nam že zmanjkuje prenočitvenih kapacitet, kar je odlična priložnost za morebitne vlagatelje, zato bomo vse sile usmerili v nove projekte v okviru glampinga v zidanicah, srčno pa si želimo tudi nov hotel, ki ga Lendava zelo potrebuje. Vsi ti pozitivni signali so tako najboljše sporočilo vlagateljem in prepričan sem, da se bodo na ta račun tovrstne investicije zgodile že v bližnji prihodnosti.«

Nova spletna stran, ki združuje dogajanje v Lendavi

Nov spletni portal www.lendava-lendva.si deluje že tri mesece. Na portalu so obiskovalcem na voljo vse ključne informacije o dogajanju v Lendavi. Vsebine na spletnem portalu so v štirih jezikih, obiskovalci portala pa se lahko virtualno »sprehodijo« po naravni in kulturni dediščini, si ogledajo ponudbo za različne ciljne skupine, dobijo podatke o nastanitvah in se seznanijo s prireditvami in dogodki. Spletna stran je zasnovana pretežno na slikovnem materialu in je interaktivna, saj omogoča aktivno povezavo s socialnimi omrežji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.